Purus obuolių pyragas su kefyru

Šis purus obuolių pyragas su kefyru – lengvas, greitai pagaminamas ir visada pavykstantis kepinys. Kvapnūs obuoliai, minkšta tešla ir švelni kefyro tekstūra sukuria nuostabų skonį, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai

  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 stiklinė kefyro
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 obuoliai
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek cinamono

Paruošimo būdas

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo ir baltumo. Supilkite kefyrą, įdėkite ištirpintą, atvėsintą sviestą, suberkite druską ir išmaišykite. Matavimui naudokite 250 ml stiklinę.
  2. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite šaukštu, kad masė būtų vientisa, bet nepermaišyta. Jei reikia, įdėkite šiek tiek daugiau miltų – tešla turi būti panašaus tirštumo kaip blyneliams.
  3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išdėliokite pjaustytus obuolius, apibarstykite cinamonu ir kepkite 180°C orkaitėje apie 45 minutes. Kepimo laikas gali kisti priklausomai nuo formos dydžio.