Šis purus obuolių pyragas su kefyru – lengvas, greitai pagaminamas ir visada pavykstantis kepinys. Kvapnūs obuoliai, minkšta tešla ir švelni kefyro tekstūra sukuria nuostabų skonį, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Ingredientai
- 1,5 stiklinės miltų
- 1 stiklinė kefyro
- 1 stiklinė cukraus
- 2 obuoliai
- 2 kiaušiniai
- 50 g sviesto
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- Šiek tiek cinamono
Paruošimo būdas
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo ir baltumo. Supilkite kefyrą, įdėkite ištirpintą, atvėsintą sviestą, suberkite druską ir išmaišykite. Matavimui naudokite 250 ml stiklinę.
- Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite šaukštu, kad masė būtų vientisa, bet nepermaišyta. Jei reikia, įdėkite šiek tiek daugiau miltų – tešla turi būti panašaus tirštumo kaip blyneliams.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išdėliokite pjaustytus obuolius, apibarstykite cinamonu ir kepkite 180°C orkaitėje apie 45 minutes. Kepimo laikas gali kisti priklausomai nuo formos dydžio.