Purūs keptuvėje kepti chačapuriai su sūriu

chačapuriai su sūriu

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 9

Tešlai

  • 5 stiklinės kvietinių miltų

  • 500 ml kefyro

  • 1 kiaušinis

  • 2 š. aliejaus

  • 1 š. cukraus

  • 1 š. druskos

  • 1 š. kepimo miltelių

Įdarui

  • 600 g kietojo sūrio, sutarkuoto

  • 1 kiaušinis

Aptepimui

  • 200 g ištirpinto sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendras laikas – apie 1 val.

  1. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Viduryje padarykite duobutę, supilkite kefyrą, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Užminkykite elastingą, ne per kietą tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.

  2. Įdarui sūrį sumaišykite su kiaušiniu (jei mėgstate, įberkite smulkintų žalumynų).

  3. Tešlą padalykite į penkis apylyginius rutuliukus; kol dirbate su vienu, likusius laikykite po plėvele, kad nedžiūtų. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ~0,5 cm storio apskritimu. Į vidurį dėkite 3–4 š. įdaro, pakelkite kraštus ir užspaudę suformuokite „maišelį“. Apverskite užspaudimu žemyn ir atsargiai pakočiokite, kad gautumėte plokščią paplotį.

  4. Keptuvėje įkaitinkite lašelį aliejaus. Chačapurį dėkite užspaudimu žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės dailiai apskrus.

  5. Kiekvieną karštą paplotį dosniai patepkite ištirpintu sviestu, sudėkite vieną ant kito ir palikite minutę pastovėti, kad sviestas įsigertų. Patiekite iškart – skanaus!