INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 9
Tešlai
- 5 stiklinės kvietinių miltų
- 500 ml kefyro
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštas kepimo miltelių
Įdarui
- 600 g kietojo sūrio, sutarkuoto
- 1 kiaušinis
Aptepimui
- 200 g ištirpinto sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendras laikas – apie 1 val.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais. Viduryje padarykite duobutę, supilkite kefyrą, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Užminkykite elastingą, ne per kietą tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.
- Įdarui sūrį sumaišykite su kiaušiniu (jei norite, galite įberti smulkintų žalumynų).
- Tešlą padalykite į penkis apylyginius rutuliukus; kol dirbate su vienu, kitus laikykite po plėvele, kad nedžiūtų. Kiekvieną rutulį iškočiokite apie 0,5 cm storio apskritimu. Viduryje dėkite 3–4 šaukštus įdaro, pakelkite kraštus ir užspauskite formuodami „maišelį“. Apverskite užspaudimu žemyn ir atsargiai pakočiokite, kad gautumėte plokščią paplotį.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Chačapurį dėkite užspaudimu žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus.
- Kiekvieną karštą paplotį dosniai patepkite ištirpintu sviestu, sudėkite vieną ant kito ir palikite minutę pastovėti, kad sviestas įsigertų. Patiekite iškart – skanaus!