INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 9
Tešlai
-
5 stiklinės kvietinių miltų
-
500 ml kefyro
-
1 kiaušinis
-
2 š. aliejaus
-
1 š. cukraus
-
1 š. druskos
-
1 š. kepimo miltelių
Įdarui
-
600 g kietojo sūrio, sutarkuoto
-
1 kiaušinis
Aptepimui
-
200 g ištirpinto sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendras laikas – apie 1 val.
-
Miltus persijokite su kepimo milteliais. Viduryje padarykite duobutę, supilkite kefyrą, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Užminkykite elastingą, ne per kietą tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.
-
Įdarui sūrį sumaišykite su kiaušiniu (jei mėgstate, įberkite smulkintų žalumynų).
-
Tešlą padalykite į penkis apylyginius rutuliukus; kol dirbate su vienu, likusius laikykite po plėvele, kad nedžiūtų. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ~0,5 cm storio apskritimu. Į vidurį dėkite 3–4 š. įdaro, pakelkite kraštus ir užspaudę suformuokite „maišelį“. Apverskite užspaudimu žemyn ir atsargiai pakočiokite, kad gautumėte plokščią paplotį.
-
Keptuvėje įkaitinkite lašelį aliejaus. Chačapurį dėkite užspaudimu žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės dailiai apskrus.
-
Kiekvieną karštą paplotį dosniai patepkite ištirpintu sviestu, sudėkite vieną ant kito ir palikite minutę pastovėti, kad sviestas įsigertų. Patiekite iškart – skanaus!