Purūs grikių-daržovių blyneliai

Purūs grikių-daržovių blyneliai

INGREDIENTAI

1 maišelis virtų grikių
1 nemažas smulkiai sukapotas svogūnas
1 vidutinio dydžio tarkuota morka
½ paprikos
2–3 kiaušiniai
3–4 v. š. pieno (ar vandens)
3 v. š. miltų
druska, pipirai

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Svogūną, morką ir papriką trumpai apkepkite aliejuje, kol daržovės suminkštės.

  2. Keptas daržoves sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, suberkite miltus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite iki vientisos tešlos.

  3. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite po nedidelį šaukštą tešlos, formuodami plokščius blynelius – kotletukus. Kepkite, kol abi pusės gražiai apskrus.

  4. Patiekite karštus arba atvėsusius – jie išlieka skanūs bet kokioje temperatūroje. Skanaus!