INGREDIENTAI
1 maišelis virtų grikių
1 nemažas smulkiai sukapotas svogūnas
1 vidutinio dydžio tarkuota morka
½ paprikos
2–3 kiaušiniai
3–4 v. š. pieno (ar vandens)
3 v. š. miltų
druska, pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Svogūną, morką ir papriką trumpai apkepkite aliejuje, kol daržovės suminkštės.
-
Keptas daržoves sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, suberkite miltus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
-
Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite po nedidelį šaukštą tešlos, formuodami plokščius blynelius – kotletukus. Kepkite, kol abi pusės gražiai apskrus.
-
Patiekite karštus arba atvėsusius – jie išlieka skanūs bet kokioje temperatūroje. Skanaus!