INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
- 400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
- 250 gramų miltų
- 200 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kambario temperatūros sviesto
- 100 gramų riešutų (arba razinų)
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 šaukšteliai cinamono
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Moliūgą sutarkuokite smulkesne nei burokine tarka; aš patogiai naudoju virtuvinį kombainą.
- Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė pabals ir taps labai puri. Įmuškite kiaušinius po vieną, kaskart gerai išsukdami.
- Tarkuotą moliūgą švelniai nuspauskite, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cinamonu ir gvazdikėliais, trumpai išmaišykite ir įmaišykite į sviesto–kiaušinių plakinį.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir porcijomis įmaišykite į tešlą. Suberkite vanilinį cukrų bei smulkintus riešutus. Tešla turi likti gana tiršta.
- Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) formą. Kepkite apie 50–60 min., kol paviršius taps sodriai rusvas, o į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas išeis sausas.
- Ištraukę palikite formoje 10 min., paskui perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. Ragaukite dar šiek tiek šiltą arba atvėsusį – kvapnus ir drėgnas pyragas puikiai dera su puodeliu arbatos. Skanaus!