Purus greitumo moliūgų keksas

Purus greitumo moliūgų keksas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kambario temperatūros sviesto
100 gramų riešutų (arba razinų)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Moliūgą sutarkuokite smulkesne nei burokine tarka; aš patogiai naudoju virtuvinį kombainą.

  3. Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė pabals ir taps labai puri. Įmuškite kiaušinius po vieną, kaskart gerai išsukdami.

  4. Tarkuotą moliūgą švelniai nuspauskite, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cinamonu ir gvazdikėliais, trumpai išmaišykite ir įmaišykite į sviesto–kiaušinių plakinį.

  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir porcijomis įmaišykite į tešlą. Suberkite vanilinį cukrų bei smulkintus riešutus. Tešla turi likti gana tiršta.

  6. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) formą. Kepkite apie 50–60 min., kol paviršius taps sodriai rusvas, o į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas išeis sausas.

  7. Ištraukę palikite formoje 10 min., paskui perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. Ragaukite dar šiek tiek šiltą arba atvėsusį – kvapnus ir drėgnas pyragas puikiai dera su puodeliu arbatos. Skanaus!