INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
- 200 g varškės
- 200 g tarkuotos cukinijos (nusausinto svorio)
- 1 kiaušinis
- 2 v. š. miltų (tinka ir kitų grūdų)
- Sauja smulkintų krapų
- 1 česnako skiltelė
- Druskos – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Kepimui
- Šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
- Cukinijos paruošimas. Stambia tarka sutarkuokite cukiniją, pabarstykite žiupsniu druskos ir palikite 5–10 min., kad ištrauktų skysčio. Tada tarkius stipriai nuspauskite rankomis ar marlėje.
- Tešla. Į dubenį suberkite nusausintą cukiniją, varškę, įmuškite kiaušinį. Įmaišykite miltus, krapus, suspaustą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite – ji turi būti tiršta, bet lengvai krintanti nuo šaukšto.
- Kepimas. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu dėkite nedideles porcijas tešlos ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol apačia gražiai parus. Apverskite ir apkepkite antrą pusę, kad blyneliai būtų auksiniai ir iškepę viduje.
- Patiekimas. Patiekite karštus su graikišku jogurtu, grietine ar lengvu česnakiniu padažu.