INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
200 g varškės
-
200 g tarkuotos cukinijos (nusausinto svorio)
-
1 kiaušinis
-
2 v. š. miltų (tinka ir kitų grūdų)
-
Sauja smulkintų krapų
-
1 česnako skiltelė
-
Druskos – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Kepimui
-
Šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
-
Cukinijos paruošimas. Stambia tarka sutarkuokite cukiniją, pabarstykite žiupsniu druskos ir palikite 5–10 min., kad ištrauktų skysčio. Tada tarkius stipriai nuspauskite rankomis ar marlėje.
-
Tešla. Į dubenį suberkite nusausintą cukiniją, varškę, įmuškite kiaušinį. Įmaišykite miltus, krapus, suspaustą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite – ji turi būti tiršta, bet lengvai krintanti nuo šaukšto.
-
Kepimas. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu dėkite nedideles porcijas tešlos ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol apačia gražiai parus. Apverskite ir apkepkite antrą pusę, kad blyneliai būtų auksiniai ir iškepę viduje.
-
Patiekimas. Patiekite karštus su graikišku jogurtu, grietine ar lengvu česnakiniu padažu.