Šis purus citrininis keksas su švelniu citrusų aromatu ir gaiviu glajumi puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Lengvas paruošimas ir išskirtinis skonis garantuoti.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
Tešlai
- 300 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 200 g minkšto sviesto
- 200 g cukraus
- 2 citrinos
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 žiupsnelis druskos
Glajui
- 150 g cukraus pudros
- 3 šaukštai citrinų sulčių
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kekso formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
- Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, kol įmaišysite visus. Įpilkite vanilės ekstraktą, supilkite vienos citrinos sultis ir suberkite dviejų citrinų tarkuotą žievelę.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir įmaišykite į sviesto bei kiaušinių masę. Gerai, bet ne per ilgai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į paruoštą formą ir kepkite 40–45 minutes, kol keksas gražiai paruduos. Iškepus leiskite visiškai atvėsti.
- Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis. Konsistencija turi būti tiršta, bet