Purus citrininis keksas su gaiviu glajumi

Šis purus citrininis keksas su švelniu citrusų aromatu ir gaiviu glajumi puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Lengvas paruošimas ir išskirtinis skonis garantuoti.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 6

Tešlai

  • 300 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 2 citrinos
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 žiupsnelis druskos

Glajui

  • 150 g cukraus pudros
  • 3 šaukštai citrinų sulčių

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kekso formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
  2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, kol įmaišysite visus. Įpilkite vanilės ekstraktą, supilkite vienos citrinos sultis ir suberkite dviejų citrinų tarkuotą žievelę.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir įmaišykite į sviesto bei kiaušinių masę. Gerai, bet ne per ilgai išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į paruoštą formą ir kepkite 40–45 minutes, kol keksas gražiai paruduos. Iškepus leiskite visiškai atvėsti.
  5. Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis. Konsistencija turi būti tiršta, bet