INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 8
Tešlai
-
500 g kvietinių miltų
-
250 ml pieno
-
1 kiaušinis
-
2 v. š. cukraus
-
7 g sausų mielių
-
⅓ a. š. druskos
Įdarui
-
300 g karštai rūkytos šoninės
-
1 svogūnas
-
3 v. š. džiūvėsėlių
-
1 ½ v. š. alyvuogių aliejaus
-
⅓ a. š. česnako miltelių
-
½ a. š. džiovintų petražolių
-
2 žiupsneliai druskos
-
3 žiupsneliai pipirų
Aptepimui
-
2 kiaušinių tryniai
-
2 a. š. saulėgrąžų aliejaus
Pabarstymui
-
Sauja sezamo sėklų
-
Sauja linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – > 1 val.
-
Mielių aktyvinimas. Pieną pašildykite iki ~35 °C. Įmaišykite cukrų ir mieles, leiskite pastovėti 15 min., kol paviršius suputos.
-
Tešlos užminkymas. Miltus suberkite į dubenį, supilkite mielių mišinį, įmuškite kiaušinį, dėkite druską. Maišykite ir minkykite, kol nebelips prie rankų. Formuokite rutulį, pabarstykite miltais, uždenkite ir kildinkite ~1 val. šiltai.
-
Įdaro paruošimas. Šoninę ir svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausia apkepkite svogūną, tuomet sudėkite šoninę. Įmaišykite česnako miltelius, petražoles, druską, pipirus ir džiūvėsėlius. Išmaišykite, palikite visiškai atvėsti.
-
Bandelės formavimas. Pakilusią tešlą trumpai paminkykite. Atgnybkite gabalėlį, iškočiokite plonai, stikline išspauskite skritulį. Įdėkite šaukštelį įdaro, gerai užspauskite, suformuokite rutuliuką. Dėkite sandūra žemyn ant kepimo popieriaus. Pakartokite su likusia tešla (~36 vienetai). Uždenkite ir pakildinkite 30 min.
-
Kepimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Trynį sumaišykite su aliejumi, aptepkite bandeles, pabarstykite sezamo ir linų sėklomis. Kepkite ~15 min., kol gražiai parus. Skanaus!