INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 8
Tešlai
- 500 g kvietinių miltų
- 250 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 2 v. š. cukraus
- 7 g sausų mielių
- ⅓ a. š. druskos
Įdarui
- 300 g karštai rūkytos šoninės
- 1 svogūnas
- 3 v. š. džiūvėsėlių
- 1 ½ v. š. alyvuogių aliejaus
- ⅓ a. š. česnako miltelių
- ½ a. š. džiovintų petražolių
- 2 žiupsneliai druskos
- 3 žiupsneliai pipirų
Aptepimui
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 a. š. saulėgrąžų aliejaus
Pabarstymui
- Sauja sezamo sėklų
- Sauja linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – > 1 val.
- Mielių aktyvinimas. Pieną pašildykite iki ~35 °C. Įmaišykite cukrų ir mieles, leiskite pastovėti 15 min., kol paviršius suputos.
- Tešlos užminkymas. Miltus suberkite į dubenį, supilkite mielių mišinį, įmuškite kiaušinį, dėkite druską. Maišykite ir minkykite, kol nebelips prie rankų. Formuokite rutulį, pabarstykite miltais, uždenkite ir kildinkite ~1 val. šiltai.
- Įdaro paruošimas. Šoninę ir svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausia apkepkite svogūną, tuomet sudėkite šoninę. Įmaišykite česnako miltelius, petražoles, druską, pipirus ir džiūvėsėlius. Išmaišykite, palikite visiškai atvėsti.
- Bandelės formavimas. Pakilusią tešlą trumpai paminkykite. Atgnybkite gabalėlį, iškočiokite plonai, stikline išspauskite skritulį. Įdėkite šaukštelį įdaro, gerai užspauskite, suformuokite rutuliuką. Dėkite sandūra žemyn ant kepimo popieriaus. Pakartokite su likusia tešla (~36 vienetai). Uždenkite ir pakildinkite 30 min.
- Kepimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Trynį sumaišykite su aliejumi, aptepkite bandeles, pabarstykite sezamo ir linų sėklomis. Kepkite ~15 min., kol gražiai parus. Skanaus!