Purios mielinės bandelės su karštai rūkyta šonine ir svogūnų įdaru

Purios mielinės bandelės

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 8

Tešlai

  • 500 g kvietinių miltų

  • 250 ml pieno

  • 1 kiaušinis

  • 2 v. š. cukraus

  • 7 g sausų mielių

  • ⅓ a. š. druskos

Įdarui

  • 300 g karštai rūkytos šoninės

  • 1 svogūnas

  • 3 v. š. džiūvėsėlių

  • 1 ½ v. š. alyvuogių aliejaus

  • ⅓ a. š. česnako miltelių

  • ½ a. š. džiovintų petražolių

  • 2 žiupsneliai druskos

  • 3 žiupsneliai pipirų

Aptepimui

  • 2 kiaušinių tryniai

  • 2 a. š. saulėgrąžų aliejaus

Pabarstymui

  • Sauja sezamo sėklų

  • Sauja linų sėmenų

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – > 1 val.

  1. Mielių aktyvinimas. Pieną pašildykite iki ~35 °C. Įmaišykite cukrų ir mieles, leiskite pastovėti 15 min., kol paviršius suputos.

  2. Tešlos užminkymas. Miltus suberkite į dubenį, supilkite mielių mišinį, įmuškite kiaušinį, dėkite druską. Maišykite ir minkykite, kol nebelips prie rankų. Formuokite rutulį, pabarstykite miltais, uždenkite ir kildinkite ~1 val. šiltai.

  3. Įdaro paruošimas. Šoninę ir svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausia apkepkite svogūną, tuomet sudėkite šoninę. Įmaišykite česnako miltelius, petražoles, druską, pipirus ir džiūvėsėlius. Išmaišykite, palikite visiškai atvėsti.

  4. Bandelės formavimas. Pakilusią tešlą trumpai paminkykite. Atgnybkite gabalėlį, iškočiokite plonai, stikline išspauskite skritulį. Įdėkite šaukštelį įdaro, gerai užspauskite, suformuokite rutuliuką. Dėkite sandūra žemyn ant kepimo popieriaus. Pakartokite su likusia tešla (~36 vienetai). Uždenkite ir pakildinkite 30 min.

  5. Kepimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Trynį sumaišykite su aliejumi, aptepkite bandeles, pabarstykite sezamo ir linų sėklomis. Kepkite ~15 min., kol gražiai parus. Skanaus!