Šis plovo receptas su kiauliena puikiai tiks sočiai šeimos vakarienei ar pietums. Minkšta kiauliena, purūs ryžiai ir kvapnios daržovės sukuria harmoningą skonį, kuris patiks tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
- 1 ir 1/3 kg kiaulienos nugarinės
- 320 g ryžių (nevirtų)
- 4 didelės morkos
- 2 dideli svogūnai
- 4 skiltelės česnako
- Pagal poreikį aliejaus
- Pagal skonį druskos
- Pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje, sudėkite mėsą ir kepkite ant kiek didesnės nei vidutinė ugnies, kol gražiai apskrus.
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, suberkite ant apkepintos kiaulienos, išmaišykite ir kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
- Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į keptuvę su mėsa ir svogūnais. Išmaišykite ir kepkite dar 15 minučių, kol morkos suminkštės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.
- Visą mišinį perkelkite į didelį puodą, pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir troškinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
- Ant kiaulienos mišinio suberkite ryžius, užpilkite 640 ml vandens, uždenkite ir virkite apie 30 minučių nemaišydami.
- Jei ryžiai sugėrė vandenį, įpilkite dar ir troškinkite dar apie 20 minučių.
- Pabaigoje išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais.