Perlinių kruopų troškinys su minkšta mėsa

Perlinių kruopų troškinys

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 200 g perlinių kruopų (išmirkyti per naktį)

  • 300 g kiaulienos sprandinės (arba kitos mėgstamos mėsos)

  • 400 ml vandens arba sultinio

  • 2 vidutinės morkos

  • 1 svogūnas

  • 4 š. š. aliejaus

  • 3 česnako skiltelės

  • 1 a. š. mėsai pritaikytų prieskonių

  • 0,5 aitriosios paprikos (nebūtina)

  • ¼ a. š. druskos

  • ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: virš 1 valandos

  1. Įkaitinkite aliejų pačioje troškinimo puodo dugno dalyje. Sudėkite nedidelius gabalėlius pjaustytą kiaulieną ir apkepinkite, kol šiek tiek apskrus. Išimkite mėsą, apibarstykite druska, pipirais bei prieskonių mišiniu.

  2. Į tą patį puodą suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepinkite, kol suminkštės. Tada įdėkite susmulkintą česnaką, tarkuotas morkas ir smulkintą aitriąją papriką, dar 5–10 min. pakepinkite, kol morkos šiek tiek suminkštės.

  3. Kol daržovės kepa, kruopas kelis kartus nuplaukite tekančiu vandeniu, kol jis taps skaidrus, ir nupilkite.

  4. Į puodą su daržovėmis sudėkite kruopas bei atgal mėsą, užpilkite apie 400 ml vandens arba sultinio, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 40–60 min., kol kruopos suminkštės. Jei skystis išgaruos per anksti, įpilkite dar šiek tiek vandens.

  5. Pabaigoje paragaukite ir esant poreikiui dar kartą pagardinkite druska bei pipirais, gerai išmaišykite.

  6. Patiekimo metu galite apibarstyti kapotais krapais arba kitomis šviežiomis žolelėmis. Skanaus!