Ingredientai Porcijų skaičius: 4 600 g vištienos (iškeptos; tinka ir žalia filė – žr. patarimus) 4 vidutinės morkos 250 ml 30 % riebumo grietinėlės 150 […]
Soti armėniška Chašlama – jautienos ir pupelių sriuba viename puode
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 1 kg jautienos su kaulais 400 g konservuotų pupelių (apie 1 skardinė) 4 bulvės 2 morkos 2 pomidorai 1 paprika 1 […]
Žiemai skirtas tirštas namų pomidorų padažas
Ingredientai 3 kg pomidorų 500 g raudonosios paprikos (galite keisti morkomis, cukinijomis ar salierais) 500 g svogūnų 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9 […]
Namų gamybos kiaulpienių sirupas – pavasario skanėstas be bičių
Ingredientai Porcijų skaičius: 5 2 kg cukraus 2 l vandens 800 g kiaulpienių žiedų (be kotelių) 2 citrinos Paruošimas Trukmė: daugiau nei 1 val. Kiaulpienių […]
Traškūs smidrai su šonine ir šilkiniu olandišku padažu
Ingredientai Porcijų skaičius: 2 6 smidrai 80 g plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės nedidelis šlakelis aliejaus Padažui: 100 ml tirpinto sviesto 2 kiaušinių tryniai 2 […]
Vieno puodo kreminis orzo su vyšninių pomidorų padažu
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 250 ml orzo makaronų (apie 1 stiklinė) 150 g vyšninių pomidorų 200 ml vandens arba sultinio 120 ml 30 % riebumo […]
Greitas kondensuoto pieno pyragas iš 7 ingredientų
Ingredientai 400 g sutirštinto pieno (1 skardinė) 200 g miltų 100 g ištirpinto sviesto 3 kiaušiniai 1 a. š. vanilinio cukraus 1 a. š. kepimo […]
Sultingai virtas jautienos liežuvis su krienų padažu
Ingredientai Porcijų skaičius: 8 Pagrindui 800 g jaučio liežuvio 2 morkos 1 svogūnas 2 šaukštai prieskonių sriubai Marinatui 3 česnako skiltelės 2 lauro lapai 1 […]
Linksmi šventiniai tortukai ant pagaliuko (Cake Pops)
Ingredientai Porcijų skaičius: ~20 vnt. 1 pakelis pirktinio tortams skirto biskvito 1 indelis šokoladinio sutirštinto pieno pieniško arba balto šokolado glajui medinių ar plastikinių pagaliukų […]
Bulviniai Čičinsko kepsniai su sultingu kiaulienos įdaru
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 Tešlai 600 g virtų trintų bulvių 400 g miltų 2 kiaušiniai 100 ml kefyro 1 v. š. krakmolo 1 a. š. […]