INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 250 g makaronų
- 200 ml grietinėlės (riebi arba liesesnė)
- 150 g šaltai rūkyto kumpio (ar kitos rūkyto mėsos / 100 g rūkytos šoninės)
- 100 g gerai besilydančio sūrio
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštelis provanso žolelių (ar raudonėlio, čiobrelių, itališkų žolelių)
- 1 žiupsnelis maltų pipirų
- Druska pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal pakuotės instrukciją, nusausinkite – turi likti „al dente“.
- Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite.
- Sumaišykite pusę kumpio ir sūrio su makaronais, perkelkite į kepimo indą.
- Kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite žolelių ir pipirų.
- Plakiniu užpilkite makaronus, ant viršaus paskirstykite likusį kumpį.
- Aptepkite viršų pomidorų padažu, apibarstykite likusiu sūriu.
- Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 15 min., tuomet dar 10 min., kol sūris gražiai ištirps.
- Prieš patiekdami pabarstykite šviežiais žalumynais (bazilikais, petražolėmis ar čiobreliais).
Patarimai:
Galite keisti rūkytą mėsą į virtą ar keptą vištieną, o apkepui įmaišyti daržovių ar žirnelių. Keisdami grietinėlės riebumą, sūrį ar padažą – rasite savo mėgstamą skonį.