Orkaitėje keptas makaronų apkepas su kumpiu ir sūriu – greita vakarienė visai šeimai

Orkaitėje keptas makaronų apkepas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 250 g makaronų
  • 200 ml grietinėlės (riebi arba liesesnė)
  • 150 g šaltai rūkyto kumpio (ar kitos rūkyto mėsos / 100 g rūkytos šoninės)
  • 100 g gerai besilydančio sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštelis provanso žolelių (ar raudonėlio, čiobrelių, itališkų žolelių)
  • 1 žiupsnelis maltų pipirų
  • Druska pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal pakuotės instrukciją, nusausinkite – turi likti „al dente“.
  3. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite.
  4. Sumaišykite pusę kumpio ir sūrio su makaronais, perkelkite į kepimo indą.
  5. Kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite žolelių ir pipirų.
  6. Plakiniu užpilkite makaronus, ant viršaus paskirstykite likusį kumpį.
  7. Aptepkite viršų pomidorų padažu, apibarstykite likusiu sūriu.
  8. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 15 min., tuomet dar 10 min., kol sūris gražiai ištirps.
  9. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiais žalumynais (bazilikais, petražolėmis ar čiobreliais).

Patarimai:

Galite keisti rūkytą mėsą į virtą ar keptą vištieną, o apkepui įmaišyti daržovių ar žirnelių. Keisdami grietinėlės riebumą, sūrį ar padažą – rasite savo mėgstamą skonį.