INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
250 g makaronų
-
200 ml grietinėlės (geriausia riebi, bet tinka ir liesesnė)
-
150 g šaltai rūkyto kumpio (ar kitos rūkyto mėsos ar 100 g rūkytos šoninės)
-
100 g mėgstamo gerai besilydančio sūrio
-
2 kiaušiniai
-
3 šaukštai pomidorų padažo
-
1 šaukštelis provanso žolelių (arba raudonėlio, čiobrelių, itališkų žolelių)
-
1 žiupsnelis pipirų
-
Šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
-
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nusausinkite – jie turi išlikti tvirti.
-
Kumpį supjaustykite mažais gabaliukais, sūrį sutarkuokite.
-
Sumaišykite pusę sūrio ir kumpio su išvirtais makaronais ir viską sudėkite į kepimo indą.
-
Kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite žoleles, pipirus.
-
Šiuo plakiniu užpilkite makaronus. Ant viršaus paskirstykite likusį kumpį.
-
Apkepo viršų aptepkite pomidorų padažu, apibarstykite likusiu sūriu.
-
Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 15 min., tada dar 10 min., kol sūris gražiai apsilydo.
-
Prieš patiekdami galite apibarstyti šviežiais žalumynais: bazilikais, petražolėmis ar čiobreliais.
Patarimai:
Galite keisti rūkyta mėsa į virtą ar keptą vištieną, o norint įvairesnio skonio – papildomai įmaišyti daržovių ar žirnelių. Grietinėlės riebumas, pasirinktas sūris ar net padažas gali suteikti naujų variacijų – apkepas pavyks visada.