INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
3 jūros lydekos (su kaulu)
-
2 svogūnai
-
1 šaukštas majonezo
-
1 šaukštas grietinės
-
Šiek tiek žuvies prieskonių
-
Šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Paruoškite žuvį: išskroskite, nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną lydeką supjaustykite į 4 gabalėlius, pabarstykite druska ir žuvies prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas – geriausia per naktį šaldytuve.
-
Kepimo indą patepkite aliejumi ir dugną išklokite plonai pjaustytais svogūnų žiedais. Žuvies gabaliukus aptepkite majonezu ir grietine, viską gerai ištrinkite rankomis, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Paruoštą žuvį sudėkite ant svogūnų.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite žuvį 30–40 minučių, kol gražiai apskrus. Patiekite su bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis.