INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 3 jūros lydekos (su kaulu)
- 2 svogūnai
- 1 šaukštas majonezo
- 1 šaukštas grietinės
- Šiek tiek žuvies prieskonių
- Šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Marinavimas. Išskroskite lydekas, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite kiekvieną žuvį į 4 gabalėlius, pabarstykite druska ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis bent kelias valandas — geriausia per naktį šaldytuve.
-
Svogūnų pagrindas. Kepimo indą lengvai patepkite aliejumi. Dugną išklokite plonai pjaustytais svogūno žiedais.
-
Žuvies paruošimas. Gabalėlius aptepkite majonezu ir grietine, švelniai įtrinkite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Sudėkite ant svogūnų.
-
Kepimas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite 30–40 min., kol žuvis gražiai apskrus.
-
Patiekite karštą su bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis daržovėmis.