Orkaitėje kepta jūros lydeka su svogūnais – greita, paprasta ir labai skanu

Orkaitėje kepta jūros lydeka

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 3 jūros lydekos (su kaulu)
  • 2 svogūnai
  • 1 šaukštas majonezo
  • 1 šaukštas grietinės
  • Šiek tiek žuvies prieskonių
  • Šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Marinavimas. Išskroskite lydekas, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite kiekvieną žuvį į 4 gabalėlius, pabarstykite druska ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis bent kelias valandas — geriausia per naktį šaldytuve.

  2. Svogūnų pagrindas. Kepimo indą lengvai patepkite aliejumi. Dugną išklokite plonai pjaustytais svogūno žiedais.

  3. Žuvies paruošimas. Gabalėlius aptepkite majonezu ir grietine, švelniai įtrinkite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Sudėkite ant svogūnų.

  4. Kepimas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite 30–40 min., kol žuvis gražiai apskrus.

  5. Patiekite karštą su bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis daržovėmis.