Orkaitėje kepta jūros lydeka su svogūnais – greita, paprasta ir labai skanu

Orkaitėje kepta jūros lydeka

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 3 jūros lydekos (su kaulu)

  • 2 svogūnai

  • 1 šaukštas majonezo

  • 1 šaukštas grietinės

  • Šiek tiek žuvies prieskonių

  • Šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Paruoškite žuvį: išskroskite, nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną lydeką supjaustykite į 4 gabalėlius, pabarstykite druska ir žuvies prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas – geriausia per naktį šaldytuve.

  2. Kepimo indą patepkite aliejumi ir dugną išklokite plonai pjaustytais svogūnų žiedais. Žuvies gabaliukus aptepkite majonezu ir grietine, viską gerai ištrinkite rankomis, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Paruoštą žuvį sudėkite ant svogūnų.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite žuvį 30–40 minučių, kol gražiai apskrus. Patiekite su bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis.