Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

Šie troškinti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis – tai patiekalas, kuris primena vaikystės skonius. Sotus, kvapnus ir puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai

  • 600 g raugintų kopūstų
  • 4 rūkytos dešrelės (arba rūkyti šonkauliai)
  • 70 g rūkytos kiaulienos šoninės (arba lašinukų)
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas pomidorų padažo
  • 2 lauro lapai
  • Šiek tiek vandens
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą šoninę ir svogūną. Kepkite, kol svogūnas suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  2. Raugintus kopūstus sudėkite į puodą. Jei jie per rūgštūs, perplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu. Įpilkite stiklinę vandens, šaukštą aliejaus, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
  3. Į kopūstus sudėkite pakepintą šoninę su svogūnais, lauro lapus, smulkintą česnaką ir dar šaukštą aliejaus. Troškinkite dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  4. Sudėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite truputį vandens. Troškinkite dar 10 minučių.
  5. Patiekite su virtomis bulvėmis, kad patiekalas būtų dar sotesnis.