Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
Šie troškinti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis – tai patiekalas, kuris primena vaikystės skonius. Sotus, kvapnus ir puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai
- 600 g raugintų kopūstų
- 4 rūkytos dešrelės (arba rūkyti šonkauliai)
- 70 g rūkytos kiaulienos šoninės (arba lašinukų)
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas pomidorų padažo
- 2 lauro lapai
- Šiek tiek vandens
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą šoninę ir svogūną. Kepkite, kol svogūnas suminkštės ir taps auksinės spalvos.
- Raugintus kopūstus sudėkite į puodą. Jei jie per rūgštūs, perplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu. Įpilkite stiklinę vandens, šaukštą aliejaus, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
- Į kopūstus sudėkite pakepintą šoninę su svogūnais, lauro lapus, smulkintą česnaką ir dar šaukštą aliejaus. Troškinkite dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Sudėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite truputį vandens. Troškinkite dar 10 minučių.
- Patiekite su virtomis bulvėmis, kad patiekalas būtų dar sotesnis.