Ingredientai
Porcijų skaičius: 5
- 2 kg cukraus
- 2 l vandens
- 800 g kiaulpienių žiedų (be kotelių)
- 2 citrinos
Paruošimas
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Kiaulpienių žiedelius be kotelių nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą.
-
Užvirinkite 2 l vandens ir užpilkite juo kiaulpienes. Užkaiskite ir pavirkite apie 15 minučių. Tada perkoškite – reikės tik skysčio.
-
Į skystį suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir virkite apie 1 valandą, kol masė pradės tirštėti. Įspauskite citrinų sultis, įtarkuokite žievelę ir dar pavirkite 5 minutes.
-
Karštą sirupą supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir palikite ataušti. Laikykite vėsioje vietoje.