Namų gamybos kiaulpienių sirupas – pavasario skanėstas be bičių

Ingredientai

Porcijų skaičius: 5

• 2 kg cukraus
• 2 l vandens
• 800 g kiaulpienių žiedų (be kotelių)
• 2 citrinos

Paruošimas

Trukmė: daugiau nei 1 val.

  1. Kiaulpienių žiedelius be kotelių perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir suberkite į didelį puodą.

  2. Kitame inde užvirinkite 2 l vandens, užpilkite ant žiedų, užkaiskite ir pavirkite 15 min. Gautą nuovirą perkoškite – reikės tik skysčio.

  3. Į nuovirą suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir virkite apie 1 val., kol masė pradės tirštėti. Galoje įspauskite citrinų sultis, įtarkuokite žievelę ir dar pavirkite 5 min.

  4. Karštą sirupą supilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite ir palikite ataušti. Laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!