Namų gamybos kiaulpienių sirupas – pavasario skanėstas be bičių

Namų gamybos kiaulpienių sirupas

Ingredientai

Porcijų skaičius: 5

  • 2 kg cukraus
  • 2 l vandens
  • 800 g kiaulpienių žiedų (be kotelių)
  • 2 citrinos

Paruošimas

Trukmė: daugiau nei 1 val.

  1. Kiaulpienių žiedelius be kotelių nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą.

  2. Užvirinkite 2 l vandens ir užpilkite juo kiaulpienes. Užkaiskite ir pavirkite apie 15 minučių. Tada perkoškite – reikės tik skysčio.

  3. Į skystį suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir virkite apie 1 valandą, kol masė pradės tirštėti. Įspauskite citrinų sultis, įtarkuokite žievelę ir dar pavirkite 5 minutes.

  4. Karštą sirupą supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir palikite ataušti. Laikykite vėsioje vietoje.