Ingredientai
Porcijų skaičius: 5
• 2 kg cukraus
• 2 l vandens
• 800 g kiaulpienių žiedų (be kotelių)
• 2 citrinos
Paruošimas
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Kiaulpienių žiedelius be kotelių perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir suberkite į didelį puodą.
-
Kitame inde užvirinkite 2 l vandens, užpilkite ant žiedų, užkaiskite ir pavirkite 15 min. Gautą nuovirą perkoškite – reikės tik skysčio.
-
Į nuovirą suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir virkite apie 1 val., kol masė pradės tirštėti. Galoje įspauskite citrinų sultis, įtarkuokite žievelę ir dar pavirkite 5 min.
-
Karštą sirupą supilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite ir palikite ataušti. Laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!