Naminiai skryliai su gardžiu šoninės ir grietinės padažu – nebrangiai ir sotiems pietums

Naminiai skryliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 3

Tešlai:

  • 3 stiklinės miltų (apytiksliai)
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 kiaušinis

Padažui:

  • 200 g šoninės
  • 2 šaukštai grietinės
  • Šiek tiek sviesto
  • Svogūnų laiškų
  • Krapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinį lengvai išplakite, įpilkite vandenį, šiek tiek druskos ir sumaišykite su dviem stiklinėmis miltų. Po truputį berkite likusius miltus, kol gausite vientisą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.

  2. Tešlą padalykite į 3 lygias dalis. Kiekvieną iškočiokite iki 4–5 mm storio, supjaustykite rombais arba kvadratėliais. Sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 7 min., kol skryliai iškils į paviršių.

  3. Padažui šoninę supjaustykite smulkiai ir apkepkite keptuvėje. Įpilkite trupinį sviesto, suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, įberkite druskos bei pipirų. Įpilkite šaukštą virimo vandens, suberkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

  4. Skrylius suberkite į padažą, švelniai pamaišykite ir patiekite karštus.