INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Tešlai:
- 3 stiklinės miltų (apytiksliai)
- 1 stiklinė vandens
- 1 kiaušinis
Padažui:
- 200 g šoninės
- 2 šaukštai grietinės
- Šiek tiek sviesto
- Svogūnų laiškų
- Krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Kiaušinį lengvai išplakite, įpilkite vandenį, šiek tiek druskos ir sumaišykite su dviem stiklinėmis miltų. Po truputį berkite likusius miltus, kol gausite vientisą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
-
Tešlą padalykite į 3 lygias dalis. Kiekvieną iškočiokite iki 4–5 mm storio, supjaustykite rombais arba kvadratėliais. Sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 7 min., kol skryliai iškils į paviršių.
-
Padažui šoninę supjaustykite smulkiai ir apkepkite keptuvėje. Įpilkite trupinį sviesto, suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, įberkite druskos bei pipirų. Įpilkite šaukštą virimo vandens, suberkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.
-
Skrylius suberkite į padažą, švelniai pamaišykite ir patiekite karštus.