INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 0,5 kg kiaulienos faršo
- 3 didesnės (arba 4 mažesnės) bulvės
- 1 didelė (arba 2 mažesnės) morka
- 1 kiaušinis
- 1–2 svogūnai (vienas smulkintam faršui, vienas troškinimui)
- 1 riekė šviesios formos duonos (minkštimas, be plutelės)
- Šlakelis pieno (duonai pamirkyti)
- 2 šaukštai grietinės
- Prieskoniai maltai mėsai – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Žolelių mišinys – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
- Vandens troškinimui – tiek, kad apsemtų daržoves ir kotletus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
-
Faršo paruošimas. Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą.
-
Svogūno ir prieskonių įmaišymas. Vieną svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonius, pipirus ir žoleles. Gerai išminkykite.
-
Duonos įmaišymas. Duoną pamirkykite piene, nuspauskite ir minkštimą sudėkite į faršą. Kruopščiai išminkykite tolygiai.
-
Kotletų formavimas. Suformuokite norimo dydžio kotletus.
-
Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
-
Daržovių pjaustymas. Bulves supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite stambia tarka, likusį svogūną smulkiai supjaustykite.
-
Troškinimas. Į puodą sluoksniais dėkite bulves, morkas, svogūnus ir kotletus. Užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų, įberkite druskos ir verdant troškinkite 15–20 min.
-
Grietinės įmaišymas. Troškinimo pabaigoje įmaišykite grietinę, dar trumpai pakaitinkite ir patiekite.