Minkšti troškinti kotletai su bulvėmis – kaip pas mamą

Minkšti troškinti kotletai su bulvėmis

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 0,5 kg kiaulienos faršo
  • 3 didesnės (arba 4 mažesnės) bulvės
  • 1 didelė (arba 2 mažesnės) morka
  • 1 kiaušinis
  • 1–2 svogūnai (vienas smulkintam faršui, vienas troškinimui)
  • 1 riekė šviesios formos duonos (minkštimas, be plutelės)
  • Šlakelis pieno (duonai pamirkyti)
  • 2 šaukštai grietinės
  • Prieskoniai maltai mėsai – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Žolelių mišinys – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Vandens troškinimui – tiek, kad apsemtų daržoves ir kotletus

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min

  1. Faršo paruošimas. Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą.

  2. Svogūno ir prieskonių įmaišymas. Vieną svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonius, pipirus ir žoleles. Gerai išminkykite.

  3. Duonos įmaišymas. Duoną pamirkykite piene, nuspauskite ir minkštimą sudėkite į faršą. Kruopščiai išminkykite tolygiai.

  4. Kotletų formavimas. Suformuokite norimo dydžio kotletus.

  5. Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

  6. Daržovių pjaustymas. Bulves supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite stambia tarka, likusį svogūną smulkiai supjaustykite.

  7. Troškinimas. Į puodą sluoksniais dėkite bulves, morkas, svogūnus ir kotletus. Užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų, įberkite druskos ir verdant troškinkite 15–20 min.

  8. Grietinės įmaišymas. Troškinimo pabaigoje įmaišykite grietinę, dar trumpai pakaitinkite ir patiekite.