INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 7
-
Faršui
-
200 g kiaulienos faršo
-
200 g jautienos faršo
-
100 g maltos kalakutienos (galite keisti kiauliena ar jautiena)
-
2 kiaušiniai (1 – į faršą, 1 – į plakinį)
-
2 riekelės šviesios forminės duonos (be plutelės)
-
80 ml pieno
-
1 nedidelis svogūnas, smulkintas
-
1 česnako skiltelė, išspausta
-
¾ a. š. druskos
-
⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų
-
-
Apvoliojimui ir kepimui
-
240 ml džiūvėsėlių
-
Aliejaus kepimui
-
-
Padažui
-
1 v. š. sviesto
-
1 v. š. miltų
-
240 ml pieno
-
2 v. š. grietinės
-
Sauja smulkintų krapų
-
Druska, pipirai – pagal skonį
-
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
-
Duonos paruošimas. Nuo riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą sutrupinkite, užpilkite pienu ir palikite 10 min. pamirkti.
-
Faršo masė. Dubenyje sumaišykite visus faršus, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite nuspaustą duonos minkštimą, svogūną, česnaką, druską bei pipirus. Kruopščiai išminkykite.
-
Kiaušinio plakinyje. Antrą kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos ir 2 šaukštais pieno, likusio nuo duonos. Į atskirą lėkštę supilkite džiūvėsėlius.
-
Šnicelių formavimas. Rankomis imkite saują faršo, suformuokite ~1 cm storio kotletą. Panardinkite į kiaušinio plakinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų vidutine kaitra. Šnicelius kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol įgaus sodriai rudą plutelę. Iškepusius dėkite ant lėkštės.
-
Padažas. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite iki šviesiai rusvos spalvos. Plakdami šluotele pamažu supilkite pieną. Kaitinkite, kol pradės tirštėti, tuomet įmaišykite grietinę ir krapus. Pagardinkite druska bei pipirais, dar minutę pakaitinkite.
-
Patiekimas. Karštu padažu apliekite šnicelius prieš pat nešdami ant stalo. Skanaus!