Minkštas obuolių pyragas su sviestiniu užpilu – pagaminamas per akimirksnį

Minkštas obuolių pyragas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 6

Tešlai:

  • 700 g obuolių (nuluptų ir be sėklų)

  • 3 kiaušiniai

  • 150 g miltų

  • 120 g cukraus

  • 100 ml pieno

  • 3 šaukštai bekvapio aliejaus

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 1 žiupsnelis druskos

  • Šiek tiek vanilės aromato

Viršui:

  • 1 kiaušinis

  • 75 g cukraus

  • 50 g tirpinto sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Kiaušinius, cukrų ir vanilę išplakite iki purios masės.

  2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišykite. Supilkite pieną su aliejumi ir dar kartą gerai permaišykite.

  3. Nuluptus obuolius be sėklų supjaustykite skiltelėmis ir įmaišykite į paruoštą tešlą.

  4. Supilkite viską į kepimo formą, išklotą popieriumi. Kepkite 30 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

  5. Tuo metu paruoškite užpilą: ištirpintą sviestą sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniu.

  6. Po 30 minučių kepimo pyrago viršų užpilkite šiuo mišiniu ir kepkite dar 10–12 minučių.

  7. Ištrauktą pyragą palikite 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite.