INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
- 700 g obuolių (nuluptų ir be sėklų)
- 3 kiaušiniai
- 150 g miltų
- 120 g cukraus
- 100 ml pieno
- 3 šaukštai bekvapio aliejaus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- Šiek tiek vanilės aromato
Viršui:
- 1 kiaušinis
- 75 g cukraus
- 50 g tirpinto sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Išplakite 3 kiaušinius su 120 g cukraus ir vanilės aromatu, kol masė taps puri.
-
Į masę suberkite 150 g miltų, 2 šaukštelius kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
-
Supilkite 100 ml pieno su 3 šaukštais aliejaus. Dar kartą permaišykite iki vientisos konsistencijos.
-
Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir įmaišykite į tešlą.
-
Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 30 min. 200 °C orkaitėje.
-
Kol kepa pyragas, paruoškite užpilą: išsukite 1 kiaušinį su 75 g cukraus ir įmaišykite 50 g tirpinto sviesto.
-
Praėjus 30 min., pyrago viršų aptepkite užpilu ir kepkite dar 10–12 min., kol užpilas sutvirtės.
-
Iškaitintą pyragą palikite 10 min. atvėsti formoje, tuomet išimkite ir pjaustykite.