Minkštas obuolių pyragas su sviestiniu užpilu – pagaminamas per akimirksnį

Minkštas obuolių pyragas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 6

Tešlai:

  • 700 g obuolių (nuluptų ir be sėklų)
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g miltų
  • 120 g cukraus
  • 100 ml pieno
  • 3 šaukštai bekvapio aliejaus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek vanilės aromato

Viršui:

  • 1 kiaušinis
  • 75 g cukraus
  • 50 g tirpinto sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Išplakite 3 kiaušinius su 120 g cukraus ir vanilės aromatu, kol masė taps puri.

  2. Į masę suberkite 150 g miltų, 2 šaukštelius kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

  3. Supilkite 100 ml pieno su 3 šaukštais aliejaus. Dar kartą permaišykite iki vientisos konsistencijos.

  4. Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir įmaišykite į tešlą.

  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 30 min. 200 °C orkaitėje.

  6. Kol kepa pyragas, paruoškite užpilą: išsukite 1 kiaušinį su 75 g cukraus ir įmaišykite 50 g tirpinto sviesto.

  7. Praėjus 30 min., pyrago viršų aptepkite užpilu ir kepkite dar 10–12 min., kol užpilas sutvirtės.

  8. Iškaitintą pyragą palikite 10 min. atvėsti formoje, tuomet išimkite ir pjaustykite.