INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
-
700 g obuolių (nuluptų ir be sėklų)
-
3 kiaušiniai
-
150 g miltų
-
120 g cukraus
-
100 ml pieno
-
3 šaukštai bekvapio aliejaus
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
-
1 žiupsnelis druskos
-
Šiek tiek vanilės aromato
Viršui:
-
1 kiaušinis
-
75 g cukraus
-
50 g tirpinto sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Kiaušinius, cukrų ir vanilę išplakite iki purios masės.
-
Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišykite. Supilkite pieną su aliejumi ir dar kartą gerai permaišykite.
-
Nuluptus obuolius be sėklų supjaustykite skiltelėmis ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
-
Supilkite viską į kepimo formą, išklotą popieriumi. Kepkite 30 minučių iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
-
Tuo metu paruoškite užpilą: ištirpintą sviestą sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniu.
-
Po 30 minučių kepimo pyrago viršų užpilkite šiuo mišiniu ir kepkite dar 10–12 minučių.
-
Ištrauktą pyragą palikite 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite.