Minkštas, kvapnus naminis batonas iš mielinės tešlos: traški pluta, purus vidus ir vos keli pagrindiniai ingredientai.

Naminis batonas iš mielinės tešlos

Ingredientai (2 batonams)

  • 500 g kvietinių miltų (apytikriai, gali prireikti truputį daugiau ar mažiau)

  • 1 stiklinė šilto vandens

  • 8 š. aliejaus

  • 1 š. cukraus

  • 7 g sausų mielių

  • 1 a.š. druskos

Gaminimo eiga

Bendras laikas – ~1 val. 40 min.

  1. Mielių paruošimas
    Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite cukrų ir mieles. Maišykite, kol ištirps, ir palikite 10–15 min., kad mielės suputotų.

  2. Tešlos minkymas
    Į mielių mišinį supilkite aliejų, įberkite druską, išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir minkyti 10–15 min., kol masė taps elastinga ir nebebus lipni. Miltų kiekį reguliuokite: tešla turi likti minkšta.

  3. Kėlimas
    Suformuokite tešlos rutulį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palaikykite šiltai apie valandą, kol pakils dvigubai.

  4. Formavimas
    Tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą blyną, susukite ritiniu ir dėkite ant kepimo skardos. Pridenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite dar 40–50 min., kad pakiltų. Aštriu peiliu padarykite kelias įpjovas.

  5. Kepimas
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Batonus kepkite apie 25 min., kol gražiai parus ir plutelė taps traški.

Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės šviežiai keptu, kvapniu batonėliu!