Minkštas, kvapnus naminis batonas iš mielinės tešlos: traški pluta, purus vidus ir vos keli pagrindiniai ingredientai.

Naminis batonas iš mielinės tešlos

Ingredientai (2 batonams)

  • 500 g kvietinių miltų (apytikriai, gali prireikti truputį daugiau ar mažiau)
  • 1 stiklinė šilto vandens
  • 8 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Gaminimo eiga

Bendras laikas – ~1 val. 40 min.

  1. Mielių paruošimas:
    Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite cukrų ir mieles. Maišykite, kol ištirps, ir palikite 10–15 min., kad mielės suputotų.
  2. Tešlos minkymas:
    Į mielių mišinį supilkite aliejų, įberkite druską ir išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir minkykite 10–15 min., kol masė taps elastinga ir nebebus lipni. Miltų kiekį reguliuokite – tešla turi likti minkšta.
  3. Kėlimas:
    Suformuokite tešlos rutulį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palaikykite šiltai apie valandą, kol tešla pakils dvigubai.
  4. Formavimas:
    Tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą blyną, susukite ritiniu ir dėkite ant kepimo skardos. Pridenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite dar 40–50 min., kad pakiltų. Aštriu peiliu padarykite kelias įpjovas viršuje.
  5. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Batonus kepkite apie 25 minutes, kol gražiai parus ir plutelė taps traški.

Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės šviežiai keptu, kvapniu batonėliu!