Ingredientai (2 batonams)
- 500 g kvietinių miltų (apytikriai, gali prireikti truputį daugiau ar mažiau)
- 1 stiklinė šilto vandens
- 8 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- 7 g sausų mielių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
Gaminimo eiga
Bendras laikas – ~1 val. 40 min.
- Mielių paruošimas:
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite cukrų ir mieles. Maišykite, kol ištirps, ir palikite 10–15 min., kad mielės suputotų. - Tešlos minkymas:
Į mielių mišinį supilkite aliejų, įberkite druską ir išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir minkykite 10–15 min., kol masė taps elastinga ir nebebus lipni. Miltų kiekį reguliuokite – tešla turi likti minkšta. - Kėlimas:
Suformuokite tešlos rutulį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palaikykite šiltai apie valandą, kol tešla pakils dvigubai. - Formavimas:
Tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą blyną, susukite ritiniu ir dėkite ant kepimo skardos. Pridenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite dar 40–50 min., kad pakiltų. Aštriu peiliu padarykite kelias įpjovas viršuje. - Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Batonus kepkite apie 25 minutes, kol gražiai parus ir plutelė taps traški.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės šviežiai keptu, kvapniu batonėliu!