Ingredientai (2 batonams)
-
500 g kvietinių miltų (apytikriai, gali prireikti truputį daugiau ar mažiau)
-
1 stiklinė šilto vandens
-
8 š. aliejaus
-
1 š. cukraus
-
7 g sausų mielių
-
1 a.š. druskos
Gaminimo eiga
Bendras laikas – ~1 val. 40 min.
-
Mielių paruošimas
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite cukrų ir mieles. Maišykite, kol ištirps, ir palikite 10–15 min., kad mielės suputotų. -
Tešlos minkymas
Į mielių mišinį supilkite aliejų, įberkite druską, išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir minkyti 10–15 min., kol masė taps elastinga ir nebebus lipni. Miltų kiekį reguliuokite: tešla turi likti minkšta. -
Kėlimas
Suformuokite tešlos rutulį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palaikykite šiltai apie valandą, kol pakils dvigubai. -
Formavimas
Tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą blyną, susukite ritiniu ir dėkite ant kepimo skardos. Pridenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite dar 40–50 min., kad pakiltų. Aštriu peiliu padarykite kelias įpjovas. -
Kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Batonus kepkite apie 25 min., kol gražiai parus ir plutelė taps traški.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės šviežiai keptu, kvapniu batonėliu!