Linksmi šventiniai tortukai ant pagaliuko (Cake Pops)

tortukai ant pagaliuko

Ingredientai

Porcijų skaičius: ~20 vnt.

  • 1 pakelis pirktinio tortams skirto biskvito
  • 1 indelis šokoladinio sutirštinto pieno
  • pieniško arba balto šokolado glajui
  • medinių ar plastikinių pagaliukų

Paruošimas

Trukmė: apie 20 min. (+ šaldymas)

  1. Biskvitą padalykite į 4 dalis. Paimkite dvi dalis ir trinkite vieną į kitą, kol gausite trupinius. Pakartokite su likusiomis dalimis.
  2. Trupinius suberkite į dubenį, supilkite pusę šokoladinio kondensuoto pieno ir išmaišykite. Jei masė per sausa, po truputį įpilkite likusio pieno – masė turi būti vientisa ir lengvai formuojama.
  3. Iš gautos tešlos formuokite vienodo dydžio rutuliukus rankomis.
  4. Glajui šokoladą ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  5. Kiekvieno pagaliuko galiuką pamirkykite į tirpintą šokoladą ir įsmeikite į rutuliuką. Tuomet visą rutuliuką panardinkite į šokoladą, atsargiai apvoliokite, kad pasidengtų glaistu. Norint – apibarstykite pabarstais ar riešutais.
  6. Sustatykite cake popsus ant kepimo popieriaus ir įdėkite į šaldytuvą, kad glaistas sustingtų. Skanaus!