Linksmi šventiniai tortukai ant pagaliuko (Cake Pops)

tortukai ant pagaliuko

Ingredientai

• 1 pakelis pirktinio tortams skirto biskvito
• 1 indelis šokoladinio sutirštinto pieno
• pieniško arba balto šokolado glajui
• medinių ar plastikinių pagaliukų

Paruošimas

Trukmė: apie 20 min.

  1. Biskvitą padalykite į keturias dalis. Paimkite du gabalėlius ir trinkite vieną į kitą, kol gausite smulkius trupinius; tą patį pakartokite su likusiais gabalais.

  2. Trupinius dėkite į dubenį, supilkite pusę šokoladinio sutirštinto pieno ir išmaišykite. Jei masė dar per sausa, po truputį papildykite likusiu kondensuotu pienu, kol taps vientisa ir lengvai formuojama.

  3. Iš paruoštos tešlos rankomis sukočiokite vienodo dydžio rutuliukus.

  4. Ištirpinkite pasirinktą šokoladą garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

  5. Kiekvieno pagaliuko galiuką pamirkykite į šokoladą, tuomet įsmeikite į rutuliuką; laikydami už pagaliuko, atsargiai apvoliokite visą rutuliuką tirpintame šokolade. Esant norui, dar apiberkite pabarstais ar smulkintais riešutais.

  6. Sudėkite cake popsus ant kepimo popieriaus ir perkelkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Mėgaukitės, kai glaistas visiškai sukietės. Skanaus!