Ingredientai
• 1 pakelis pirktinio tortams skirto biskvito
• 1 indelis šokoladinio sutirštinto pieno
• pieniško arba balto šokolado glajui
• medinių ar plastikinių pagaliukų
Paruošimas
Trukmė: apie 20 min.
-
Biskvitą padalykite į keturias dalis. Paimkite du gabalėlius ir trinkite vieną į kitą, kol gausite smulkius trupinius; tą patį pakartokite su likusiais gabalais.
-
Trupinius dėkite į dubenį, supilkite pusę šokoladinio sutirštinto pieno ir išmaišykite. Jei masė dar per sausa, po truputį papildykite likusiu kondensuotu pienu, kol taps vientisa ir lengvai formuojama.
-
Iš paruoštos tešlos rankomis sukočiokite vienodo dydžio rutuliukus.
-
Ištirpinkite pasirinktą šokoladą garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
-
Kiekvieno pagaliuko galiuką pamirkykite į šokoladą, tuomet įsmeikite į rutuliuką; laikydami už pagaliuko, atsargiai apvoliokite visą rutuliuką tirpintame šokolade. Esant norui, dar apiberkite pabarstais ar smulkintais riešutais.
-
Sudėkite cake popsus ant kepimo popieriaus ir perkelkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Mėgaukitės, kai glaistas visiškai sukietės. Skanaus!