Lėtai kepta plėšyta kiauliena su BBQ padažu – tobulas skonis žingsnis po žingsnio

plėšyta kiauliena su BBQ padažu

INGREDIENTAI:

Plėšytai kiaulienai:

  • 1 kg kiaulienos mentės
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 4 val.

  1. 1. Mėsos paruošimas
    Nuplaukite ir nusausinkite kiaulienos mentę. Iš visų pusių gausiai įtrinkite druska, papriko ir česnako milteliais bei pipirais. Dėkite į kepimo indą su dangčiu (arba uždenkite folija) ir kepkite 250 °C orkaitėje 30 min., kol gražiai apskrus. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 °C, uždenkite ir kepkite dar 3 val.

    Patarimas: galite įpilti šlakelį nealkoholinio tamsaus aluko arba pridėti svogūnų bei obuolių – jie praturtins skonį.

  2. 2. Padažo gamyba
    BBQ padažui reikės:

    • 100 ml pomidorų padažo (ar tyrės)
    • 50 ml vandens arba mėsos sulčių
    • 50 g rudojo cukraus (arba 2 v. š. medaus)
    • 1 v. š. Dižono garstyčių
    • 1 v. š. baltojo vyno acto
    • 1 v. š. Vorčesterio padažo
    • 1 a. š. česnako miltelių (arba 2 skiltelės šviežio česnako)
    • Žiupsnelis druskos ir pipirų

    Visus ingredientus suberkite į nedidelį prikaistuvį, užvirkite ir maišydami virkite ~5 min., kol padažas sutirštės.

  3. 3. Mėsos plėšymas
    Iškepusią kiaulieną išimkite ir dviem šakutėmis suplėšykite – ji turi tiesiog subyrėti.

  4. 4. Mėsos ir padažo sujungimas
    Sumaišykite plėšytą kiaulieną su BBQ padažu. Jei reikia, įpilkite šlakelį mėsos sulčių, kad gautųsi sultingesnė.

Laikymas

Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Galima užšaldyti – atšildyta mėsa bus šiek tiek sausesnė, bet puikiai tiks makaronams ar ryžiams.