INGREDIENTAI:
Plėšytai kiaulienai:
- 1 kg kiaulienos mentės
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
- 1 a. š. česnako miltelių
- ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 4 val.
-
1. Mėsos paruošimas
Nuplaukite ir nusausinkite kiaulienos mentę. Iš visų pusių gausiai įtrinkite druska, papriko ir česnako milteliais bei pipirais. Dėkite į kepimo indą su dangčiu (arba uždenkite folija) ir kepkite 250 °C orkaitėje 30 min., kol gražiai apskrus. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 °C, uždenkite ir kepkite dar 3 val.Patarimas: galite įpilti šlakelį nealkoholinio tamsaus aluko arba pridėti svogūnų bei obuolių – jie praturtins skonį.
-
2. Padažo gamyba
BBQ padažui reikės:- 100 ml pomidorų padažo (ar tyrės)
- 50 ml vandens arba mėsos sulčių
- 50 g rudojo cukraus (arba 2 v. š. medaus)
- 1 v. š. Dižono garstyčių
- 1 v. š. baltojo vyno acto
- 1 v. š. Vorčesterio padažo
- 1 a. š. česnako miltelių (arba 2 skiltelės šviežio česnako)
- Žiupsnelis druskos ir pipirų
Visus ingredientus suberkite į nedidelį prikaistuvį, užvirkite ir maišydami virkite ~5 min., kol padažas sutirštės.
-
3. Mėsos plėšymas
Iškepusią kiaulieną išimkite ir dviem šakutėmis suplėšykite – ji turi tiesiog subyrėti. -
4. Mėsos ir padažo sujungimas
Sumaišykite plėšytą kiaulieną su BBQ padažu. Jei reikia, įpilkite šlakelį mėsos sulčių, kad gautųsi sultingesnė.
Laikymas
Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Galima užšaldyti – atšildyta mėsa bus šiek tiek sausesnė, bet puikiai tiks makaronams ar ryžiams.