Lėtai kepta plėšyta kiauliena su BBQ padažu – tobulas skonis žingsnis po žingsnio

plėšyta kiauliena su BBQ padažu

INGREDIENTAI:

Plėšytai kiaulienai:

  • 1 kg kiaulienos mentės

  • 1 a.š. druskos

  • 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos

  • 1 a.š. česnako miltelių

  • ½ a.š. maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 4 val.

1. Mėsos paruošimas
Kiaulienos mentę nuplaukite, nusausinkite ir gausiai įtrinkite prieskonių mišiniu.
Dėkite į gilų kepimo indą su dangčiu (arba uždenkite folija), ir kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min., kad gražiai apskrustų.
Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 °C, uždenkite ir kepkite dar 3 valandas.

Patarimas: galite įpilti šlakelį nealkoholinio tamsaus alaus arba pridėti svogūnų, obuolių – jie praturtins skonį.

2. Padažo gamyba
BBQ padažui reikės:

  • 100 ml pomidorų padažo (arba tyrės)

  • 50 ml vandens ar skysčio nuo mėsos

  • 50 g rudojo cukraus (arba 2 v.š. medaus)

  • 1 v.š. Dižono garstyčių

  • 1 v.š. baltojo vyno acto

  • 1 v.š. Vorčesterio padažo

  • 1 a.š. česnako miltelių (arba 2 skiltelės šviežio česnako)

  • žiupsnelio druskos ir pipirų

Visus ingredientus supilkite į keptuvę, užvirkite ir maišydami virkite apie 5 min., kol sutirštės.

3. Mėsos plėšymas
Iškepusią kiaulieną išimkite ir suplėšykite dviem šakutėmis. Ji turėtų tiesiog subyrėti.

4. Mėsos ir padažo sujungimas
Plėšytą kiaulieną sumaišykite su BBQ padažu. Jei reikia, įpilkite šlakelį skysčio nuo kepimo, kad mėsą būtų dar sultingesnė.

Laikymas

Šaldytuve sandariame inde – iki 3 dienų.
Užšaldyti galima, bet atšildyta bus kiek sausesnė – puikiai tinka makaronams ar ryžiams.