Kvapnus keptas sūris orkaitėje – traškus paviršius ir minkštas vidus

Kvapnus keptas sūris orkaitėje

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 2

  • 1 varškės sūris (naudotas 22 % riebumo)

  • 2 česnako skiltelės

  • ¾ šaukštelio Provanso žolelių

  • ¾ šaukštelio druskos

  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • šlakelis aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Česnaką sutraiškykite, sumaišykite su prieskoniais: Provanso žolelėmis, druska ir pipirais. Gauta mase kruopščiai įtrinkite visą sūrį.

  2. Įdėkite jį į plastikinį maišelį ar maistinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą valandai, kad prieskoniai įsigertų.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite popieriumi ir patepkite nedideliu kiekiu aliejaus.

  4. Dėkite sūrį į skardą ir kepkite apie 40 minučių, kol paviršius lengvai apskrus. Jei mėgstate intensyvesnį apkepimą – kepkite šiek tiek ilgiau.