Kugelis su cukinija – purus ir švelnaus skonio receptas

Kugelis su cukinija – puikus būdas atnaujinti tradicinį bulvių patiekalą. Cukinija suteikia lengvumo ir purumo, o derinys su varškės bei grietinės padažu užtikrina ypatingą skonį. Šis receptas leis mėgautis ir sotu, ir lengvai virškinamu kugeliu.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

  • 2 kg bulvių (šviežių)
  • 1 kg cukinijų (gryno svorio)
  • 1 šlakelis aliejaus
  • Pagal skonį druskos
  • Pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Padažui

  • 200 g varškės 9%
  • 200 g grietinės
  • 60 g žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)
  • Pagal skonį druskos

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas ir pasverkite jau išvalytas. Bulves nuplaukite ir nuskuskite.
  2. Bulves ir cukinijas sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Masę sukrėskite į aliejumi pateptą kepimo formą. Norint, galima pabarstyti linų ar kanapių sėklomis.
  4. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol viršus gražiai apskrus.
  5. Paruoškite padažą – varškę sutrinkite su grietine, įmaišykite smulkintus žalumynus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Patarimai

  • Naudojant šviežias bulves, tarkių pienu plikyti nereikia. Jei gaminate iš senesnių bulvių, užplikykite jas puse stiklinės karšto pieno.