Kugelis su cukinija – puikus būdas atnaujinti tradicinį bulvių patiekalą. Cukinija suteikia lengvumo ir purumo, o derinys su varškės bei grietinės padažu užtikrina ypatingą skonį. Šis receptas leis mėgautis ir sotu, ir lengvai virškinamu kugeliu.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
- 2 kg bulvių (šviežių)
- 1 kg cukinijų (gryno svorio)
- 1 šlakelis aliejaus
- Pagal skonį druskos
- Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui
- 200 g varškės 9%
- 200 g grietinės
- 60 g žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)
- Pagal skonį druskos
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas ir pasverkite jau išvalytas. Bulves nuplaukite ir nuskuskite.
- Bulves ir cukinijas sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Masę sukrėskite į aliejumi pateptą kepimo formą. Norint, galima pabarstyti linų ar kanapių sėklomis.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol viršus gražiai apskrus.
- Paruoškite padažą – varškę sutrinkite su grietine, įmaišykite smulkintus žalumynus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Patarimai
- Naudojant šviežias bulves, tarkių pienu plikyti nereikia. Jei gaminate iš senesnių bulvių, užplikykite jas puse stiklinės karšto pieno.