INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
250 g trumpų tuščiavidurių makaronų
-
6 v. š. alyvuogių aliejaus
-
360 ml riebaus pieno
-
45 g sviesto
-
35 g kvietinių miltų
-
300 g tirpstančio sūrio mišinio (∼ ⅔ Čederio, ⅓ Gruyère)
-
120 ml 35 % grietinėlės
-
Druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Plutelei viršuje:
-
40 g panko džiūvėsėlių (arba paprastų)
-
40 g smulkinto kietojo sūrio
-
30 g tirpinto sviesto
-
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir lengvai patepkite aliejumi kepimo formą.
-
Sūrius (išskyrus kietąjį plutelei) sutarkuokite ir sumaišykite.
-
Makaronus virkite 2 min. trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nukoškite, perkelkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir palikite laukti.
-
Puode ištirpdykite 45 g sviesto. Suberkite miltus ir maišydami kepkite, kol masė lengvai parus ir ims burbuliuoti.
-
Lėtai pilkite pieną su grietinėle, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Kaitinkite ~2 min., pagardinkite druska ir pipirais.
-
Į padažą sudėkite 100 g sūrio, išmaišykite, kol ištirps, tada įmaišykite dar 100 g.
-
Makaronus supilkite į padažą ir gerai apvoliokite.
-
Į formą dėkite pusę makaronų, ant jų – didžiąją dalį likusio padažo ir dar 100 g sūrio. Uždėkite likusius makaronus, užpilkite likusį padažą.
-
Plutelei sumaišykite tirpintą sviestą, panko, kietąjį sūrį ir rūkytą papriką. Mišinį tolygiai paskleiskite ant viršaus.
-
Kepkite ~30 min., kol viršus taps auksinis ir traškus.