Kremiška orkaitėje kepta lašiša su česnaku ir žolelėmis

Kremiška orkaitėje kepta lašiša

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 600 g lašišos filė (4–5 gabaliukai)

  • 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių (arba 2 česnako skiltelės)

  • 1 arbatinis šaukštelis itališkų ar provanso žolelių

  • 4 šviežio čiobrelio šakelės (nebūtina)

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai – pagal skonį

Padažui:

  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės

  • 200 ml vandens

  • Pusė sultinio kubelio (naudotas žolelių skonio)

  • 2 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių

  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių arba raudonėlio

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Lašišos gabalėlius įtrinkite druska, pipirais ir česnako milteliais (arba šviežiu česnaku), pabarstykite pasirinktomis žolelėmis.

  2. Sudėkite lašišą į kepimo indą. Norint – ant kiekvieno gabalėlio galima uždėti po šakelę šviežio čiobrelio.

  3. Padažui sultinio kubelį ištirpinkite šiltame vandenyje, įmaišykite garstyčias, grietinėlę bei džiovintą čiobrelį. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant lašišos.

  4. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje (viršus + apačia be ventiliatoriaus) apie 12–15 minučių, priklausomai nuo gabalėlių dydžio.

Patarimai:

  • Norint tirštesnio padažo, įmaišykite šaukštelį miltų, prieš tai ištirpintų nedideliame kiekyje šalto vandens.

  • Patiekite su daržovėmis, ryžiais, bulvėmis ar makaronais – puikiai dera beveik su bet kuo.