INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
200 g pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
-
0,5 stiklinės vandens (arba naudokite sultinį ar pieną)
-
1 svogūnas
-
1 šaukštas kvietinių miltų
-
1 kupinas šaukštas grietinės
-
Šiek tiek aliejaus (arba sviesto kepimui)
-
Pagal skonį druskos
-
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
-
Žiupsnelis mėgstamų žalumynų
KREMINIO GRYBŲ PADAŽO PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
-
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite riebaluose, kol gražiai apskrus.
-
Į tą pačią keptuvę sudėkite grybus (jei didesni – pasmulkinkite), kepkite, kol išgaruos skystis.
-
Įberkite miltų, pamaišykite ir kepkite iki šie įgaus šviesiai auksinę spalvą.
-
Supilkite pasirinktą skystį (vandenį, sultinį ar pieną), pagardinkite druska, pipirais bei žalumynais. Troškinkite kelias minutes.
-
Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite, dar minutę pakaitinkite, bet nevirinkite. Palikite pastovėti apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų.
Patarimai:
-
Norėdami sodresnio skonio, naudokite sultinį ar grietinėlę vietoje vandens.
-
Padažo tirštumą reguliuokite pagal savo skonį – jei per tiršta, įpilkite daugiau skysčio; jei per skysta – kiek pakaitinkite.
-
Neturint šviežių žalumynų, galite naudoti džiovintus – juos berkite kartu su grybais. Muskatų žiupsnelis – puikus papildomas aromatas.