Kreminis grybų padažas su grietine – puikus pagardas tiek kasdienai, tiek šventei

Kreminis grybų padažas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 200 g pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)

  • 0,5 stiklinės vandens (arba naudokite sultinį ar pieną)

  • 1 svogūnas

  • 1 šaukštas kvietinių miltų

  • 1 kupinas šaukštas grietinės

  • Šiek tiek aliejaus (arba sviesto kepimui)

  • Pagal skonį druskos

  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelis mėgstamų žalumynų

KREMINIO GRYBŲ PADAŽO PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite riebaluose, kol gražiai apskrus.

  2. Į tą pačią keptuvę sudėkite grybus (jei didesni – pasmulkinkite), kepkite, kol išgaruos skystis.

  3. Įberkite miltų, pamaišykite ir kepkite iki šie įgaus šviesiai auksinę spalvą.

  4. Supilkite pasirinktą skystį (vandenį, sultinį ar pieną), pagardinkite druska, pipirais bei žalumynais. Troškinkite kelias minutes.

  5. Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite, dar minutę pakaitinkite, bet nevirinkite. Palikite pastovėti apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų.

Patarimai:

  • Norėdami sodresnio skonio, naudokite sultinį ar grietinėlę vietoje vandens.

  • Padažo tirštumą reguliuokite pagal savo skonį – jei per tiršta, įpilkite daugiau skysčio; jei per skysta – kiek pakaitinkite.

  • Neturint šviežių žalumynų, galite naudoti džiovintus – juos berkite kartu su grybais. Muskatų žiupsnelis – puikus papildomas aromatas.