INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 200 g pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
- ½ stiklinės skysčio (vandens, sultinio ar pieno)
- 1 svogūnas
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- 1 kupinas šaukštas grietinės
- Šlakelis aliejaus arba sviesto kepimui
- Druska pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Žiupsnelis šviežių arba džiovintų žalumynų
KREMINIO GRYBŲ PADAŽO PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
-
Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi (ar sviestu) ir kepkite svogūną, kol gražiai apskrus.
-
Į keptuvę suberkite grybus (jei didesni – pasmulkinkite) ir kepkite, kol išgaruos skystis.
-
Pabarstykite miltais, gerai pamaišykite ir kepkite, kol miltai įgaus šviesiai auksinį atspalvį.
-
Supilkite pasirinktą skystį (vandenį, sultinį arba pieną). Pagardinkite druska, pipirais ir žalumynais. Troškinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
-
Įmaišykite grietinę, trumpai pakaitinkite (nevirkite) ir palikite 10 min. pastovėti, kad skoniai susijungtų.
Patarimai:
- Norėdami sodresnio skonio, vietoje vandens naudokite sultinį ar grietinėlę.
- Reguliuokite padažo tirštumą: jei per tirštas, įpilkite daugiau skysčio; jei per skystas, kiek pakaitinkite.
- Jei šviežių žalumynų neturite, naudokite džiovintus – berkite kartu su grybais. Maža žiupsnelis muskato žemės puikiai papildo aromatą.