Kreminis grybų padažas su grietine – puikus pagardas tiek kasdienai, tiek šventei

Kreminis grybų padažas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 200 g pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
  • ½ stiklinės skysčio (vandens, sultinio ar pieno)
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
  • 1 kupinas šaukštas grietinės
  • Šlakelis aliejaus arba sviesto kepimui
  • Druska pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žiupsnelis šviežių arba džiovintų žalumynų

KREMINIO GRYBŲ PADAŽO PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi (ar sviestu) ir kepkite svogūną, kol gražiai apskrus.

  2. Į keptuvę suberkite grybus (jei didesni – pasmulkinkite) ir kepkite, kol išgaruos skystis.

  3. Pabarstykite miltais, gerai pamaišykite ir kepkite, kol miltai įgaus šviesiai auksinį atspalvį.

  4. Supilkite pasirinktą skystį (vandenį, sultinį arba pieną). Pagardinkite druska, pipirais ir žalumynais. Troškinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.

  5. Įmaišykite grietinę, trumpai pakaitinkite (nevirkite) ir palikite 10 min. pastovėti, kad skoniai susijungtų.

Patarimai:

  • Norėdami sodresnio skonio, vietoje vandens naudokite sultinį ar grietinėlę.
  • Reguliuokite padažo tirštumą: jei per tirštas, įpilkite daugiau skysčio; jei per skystas, kiek pakaitinkite.
  • Jei šviežių žalumynų neturite, naudokite džiovintus – berkite kartu su grybais. Maža žiupsnelis muskato žemės puikiai papildo aromatą.