Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
• 600 g vištienos (iškeptos; tinka ir žalia filė – žr. patarimus)
• 4 vidutinės morkos
• 250 ml 30 % riebumo grietinėlės
• 150 ml vištienos ar daržovių sultinio
• 1 svogūnas
• 1 v. š. miltų
• 1 v. š. sviesto
• druskos pagal skonį
• juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
Trukmė: apie 30 min.
-
Vištieną atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. (Jei naudosite žalią filė, patarimų rasite žemiau.)
-
Keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite smulkintą svogūną. Morkas burokine tarka sutarkuokite tiesiai į keptuvę; maišydami kepkite ~5 min., kol daržovės suminkštės.
-
Įpilkite sultinio, uždenkite ir troškinkite, kol morkos taps visiškai minkštos.
-
Sudėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite druska bei pipirais. Pabarstykite miltus ir greitai išmaišykite, tuomet lėtai supilkite grietinėlę.
-
Kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės ir tolygiai apgaubs mėsą. Patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Patarimai
• Jei naudojate žalią vištienos filė ar šlaunelių mėsą, pirmiausia ją pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir apkepkite svieste ar aliejuje iki apskrudimo. Išimkite, o toje pačioje keptuvėje ruoškite daržoves; vėliau grąžinkite vištieną į padažą.
• Padažo tirštumą lengvai pakoreguosite: per tirštai – įpilkite šlakelį sultinio, per skystai – dar žiupsnis miltų.