INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 1 kg bulvių
- 300 ml pieno
- 3 šaukštai sviesto
- 1 šaukštas druskos (arba pagal skonį)
- 1 skiltelė česnako
- 1 žiupsnelis baltųjų pipirų
- 1 saujelė smulkintų žalumynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
- Nuskuskite bulves, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir perpjaukite pusiau.
- Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir pasūdykite šaukštu druskos.
- Uždengę virkite 25–30 min., kol bulvės suminkštės – patikrinkite peiliu.
- Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, ištirpinkite sviestą nedideliame puode, įpilkite pieno, sudėkite smulkintą česnaką ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies.
- Nupilkite vandenį nuo bulvių, trumpam grąžinkite puodą ant ugnies, kad išgaruotų drėgmės likučiai.
- Karštas bulves iš karto sugrūskite. Supilkite pieno ir sviesto mišinį, pagardinkite pipirais, jei reikia – papildomai pasūdykite.
- Įmaišykite žalumynus, išplakite šluotele iki vientisos, purios masės.
- Patiekite iš karto, kol karšta.