Kreminė naminė bulvių košė su sviestu ir česnaku – švelnumo klasika

Kreminė naminė bulvių košė

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1 kg bulvių

  • 300 ml pieno

  • 3 šaukštai sviesto

  • 1 šaukštas druskos (arba pagal skonį)

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 žiupsnelis baltųjų pipirų

  • 1 saujelė smulkintų žalumynų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Nuskuskite bulves, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir perpjaukite pusiau.

  2. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir pasūdykite šaukštu druskos.

  3. Uždengus virkite 25–30 min., kol bulvės suminkštės – tai patikrinkite peiliu.

  4. Likus kelioms minutėms iki bulvėms išversti, ištirpinkite sviestą nedideliame puode, įpilkite pieno, sudėkite smulkintą česnaką ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies.

  5. Nupilkite vandenį nuo bulvių, puodą trumpam grąžinkite ant ugnies, kad išgaruotų drėgmės likučiai.

  6. Karštas bulves iš karto sugrūskite. Supilkite pieno ir sviesto mišinį, pagardinkite pipirais, jei reikia – papildomai pasūdykite.

  7. Įmaišykite žalumynus, išplakite šluotele iki vientisos, purios masės.

  8. Patiekite iš karto, kol karšta.