INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
1 kg bulvių
-
300 ml pieno
-
3 šaukštai sviesto
-
1 šaukštas druskos (arba pagal skonį)
-
1 skiltelė česnako
-
1 žiupsnelis baltųjų pipirų
-
1 saujelė smulkintų žalumynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Nuskuskite bulves, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir perpjaukite pusiau.
-
Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir pasūdykite šaukštu druskos.
-
Uždengus virkite 25–30 min., kol bulvės suminkštės – tai patikrinkite peiliu.
-
Likus kelioms minutėms iki bulvėms išversti, ištirpinkite sviestą nedideliame puode, įpilkite pieno, sudėkite smulkintą česnaką ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies.
-
Nupilkite vandenį nuo bulvių, puodą trumpam grąžinkite ant ugnies, kad išgaruotų drėgmės likučiai.
-
Karštas bulves iš karto sugrūskite. Supilkite pieno ir sviesto mišinį, pagardinkite pipirais, jei reikia – papildomai pasūdykite.
-
Įmaišykite žalumynus, išplakite šluotele iki vientisos, purios masės.
-
Patiekite iš karto, kol karšta.