Ingredientai
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
- 600 g miltų
- 180 g kepinių margarino (galima naudoti sviestą)
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai grietinės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
Įdarui:
- 540 g 9 % riebumo varškės
- 3 kiaušiniai
- 100 g tirštos uogienės (naudota – juodųjų serbentų)
- 80 g cukraus
- 2 šaukštai vanilinio cukraus
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
-
Paruoškite tešlą:
Minkštą sviestą ir margariną išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite grietinę.
Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir greitai sutarkuokite vientisą tešlą. -
Formuokite pagrindą:
Tešlą padalinkite į dvi dalis – viena turi būti kiek didesnė.
Didžiąją dalį iškočiokite ir įklokite į kepimo formą su kepimo popieriumi,
suformuokite žemus kraštelius. Mažesniąją dalį atidėkite šaldytuve. -
Iškepkite pirmą sluoksnį:
Pagrindą kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
Išimkite ir leiskite pilnai atvėsti. -
Paruoškite įdarą:
Varškę sumaišykite su 2 tryniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Atskirai išplakite 3 baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. -
Patepkite uogiene:
Atvėsusį pagrindą tolygiai patepkite uogiene, paskleiskite varškės įdarą ir išlyginkite.
-
Uždėkite viršutinę tešlos dalį:
Mažesnę tešlos dalį iškočiokite, apvyniokite ant kočėlo ir atsargiai perkelkite ant įdaro.
Prispauskite kraštelius, paviršių patepkite plaktu tryniu ir dekoruokite šakute. -
Galutinis kepimas:
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40 min., kol viršus gražiai apskrus.
Prieš pjaustant visiškai atvėsinkite.
Patarimas
Šis pyragas ypač skanus kitą dieną – kai skoniai susigeria. Laikykite vėsiai ir mėgaukitės su puodeliu kavos ar arbatos.