INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
-
600 g miltų
-
180 g kepinių margarino (galima naudoti sviestą)
-
150 g sviesto
-
150 g cukraus
-
2 kiaušiniai
-
3 šaukštai grietinės
-
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
Įdarui:
-
540 g 9% riebumo varškės
-
3 kiaušiniai
-
100 g tirštos uogienės (naudota – juodųjų serbentų)
-
80 g cukraus
-
2 šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
-
Minkštą sviestą ir margariną išsukite su cukrumi. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite grietinę. Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkykite vientisą tešlą.
-
Tešlą padalinkite į dvi dalis – viena dalis turi būti šiek tiek didesnė. Didžiąją dalį iškočiokite, įklokite į kepimo formą su kepimo popieriumi, suformuokite žemus kraštelius. Mažesniąją dalį padėkite į šaldytuvą.
-
Pirmąjį tešlos sluoksnį kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Išimkite ir leiskite atvėsti.
-
Įdarui: sumaišykite varškę, 2 trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Atskirai išplakite visus 3 baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
-
Atvėsusį pagrindą patepkite uogiene, paskleiskite varškės įdarą ir išlyginkite.
-
Iškočiokite antrąją tešlos dalį, apvyniokite ją ant kočėlo ir atsargiai perkelkite ant pyrago. Prispauskite kraštelius, paviršių patepkite likusiu tryniu ir dekoruokite šakutės dryželiais.
-
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Prieš ragaujant, visiškai atvėsinkite.
Patarimas:
Šis pyragas ypač skanus kitą dieną – kai skoniai susigeria. Laikykite vėsiai ir mėgaukitės su puodeliu kavos ar arbatos.