Klasikinis varškės pyragas su uogiene – nostalgiškas skonis iš vaikystės

Klasikinis varškės pyragas su uogiene

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 10

Tešlai:

  • 600 g miltų

  • 180 g kepinių margarino (galima naudoti sviestą)

  • 150 g sviesto

  • 150 g cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 3 šaukštai grietinės

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)

Įdarui:

  • 540 g 9% riebumo varškės

  • 3 kiaušiniai

  • 100 g tirštos uogienės (naudota – juodųjų serbentų)

  • 80 g cukraus

  • 2 šaukštai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

  1. Minkštą sviestą ir margariną išsukite su cukrumi. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite grietinę. Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkykite vientisą tešlą.

  2. Tešlą padalinkite į dvi dalis – viena dalis turi būti šiek tiek didesnė. Didžiąją dalį iškočiokite, įklokite į kepimo formą su kepimo popieriumi, suformuokite žemus kraštelius. Mažesniąją dalį padėkite į šaldytuvą.

  3. Pirmąjį tešlos sluoksnį kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Išimkite ir leiskite atvėsti.

  4. Įdarui: sumaišykite varškę, 2 trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Atskirai išplakite visus 3 baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

  5. Atvėsusį pagrindą patepkite uogiene, paskleiskite varškės įdarą ir išlyginkite.

  6. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, apvyniokite ją ant kočėlo ir atsargiai perkelkite ant pyrago. Prispauskite kraštelius, paviršių patepkite likusiu tryniu ir dekoruokite šakutės dryželiais.

  7. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Prieš ragaujant, visiškai atvėsinkite.

Patarimas:

Šis pyragas ypač skanus kitą dieną – kai skoniai susigeria. Laikykite vėsiai ir mėgaukitės su puodeliu kavos ar arbatos.