Klasikinis silkės foršmakas su obuoliais ir svogūnais

Klasikinis silkės foršmakas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 4 silkės filė gabalėliai (riebesnės, pačių paruoštos)

  • 3 kietai virtų kiaušinių

  • 3 batono riekės

  • 1 mažas rūgštokas obuolys

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 4 š. aliejaus (švelnaus skonio)

  • 1 š. citrinos sulčių arba acto

  • 1 a. š. cukraus

  • keli š. pieno (batono pamirkymui)

  • žiupsnelis maltų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Batono riekes pamirkykite piene 10–15 minučių, tada gerai nuspauskite, kad neliktų perteklinio skysčio.

  2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Silkės filė ir svogūną susmulkinkite panašaus dydžio gabalėliais.

  3. Mėsmale pertraukite obuolį, silkę, svogūną ir nusunktą batoną – taip masė bus puri. (Jei neturite mėsmalės, obuolį ir kiaušinius sutarkuokite, o silkę su svogūnu labai smulkiai kapokite peiliu.)

  4. Į masę suberkite cukrų, įpilkite aliejų ir citrinos sulčių (arba acto), pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir paragaukite: jeigu trūksta rūgštelės ar aitrumo, įlašinkite dar šiek tiek citrinos sulčių. Palikite šaldytuve mažiausiai 30 min., kad skoniai susijungtų.

  5. Patiekite ant paskrudintos duonos – užtepkite ploną sluoksnį ir mėgaukitės subtiliu foršmako skoniu!

You said: