Karamelizuotų svogūnų ir balto vyno sriuba su sūriu skrudinta bandele

Karamelizuotų svogūnų ir balto vyno sriuba

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 750 g svogūnų

  • 2 l jautienos sultinio

  • 1 stiklinė balto vyno

  • 50 g sviesto

  • 3 valgomieji šaukštai miltų

  • 3 česnako skiltelės

  • 3 lauro lapai

  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio

  • Žiupsnelis druskos

  • Pusė žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Patiekimui:

  • 100 g kietojo sūrio

  • 1 prancūziškas batonas

Paruošimas (apie 1 val.):

  1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite plonai supjaustytus svogūnus ir kepkite ant mažos ugnies apie 25 minutes, kol svogūnai suminkštės, taps auksiniai ir pradės karamelizuotis. Nepamirškite nuolat maišyti, kad nepridegtų. Įmaišykite smulkintą česnaką, suberkite miltus ir kepkite dar kelias minutes, maišydami. Tuomet pamažu pilkite baltą vyną ir maišykite, kol viskas susijungs.

  2. Kitame puode pašildykite sultinį. Kai užvirs, sudėkite apkeptus svogūnus su česnaku ir miltais, įmeskite lauro lapus bei čiobrelius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Uždenkite puodą, sumažinkite kaitrą ir virkite dar 25 minutes ant silpnos ugnies. Pabaigoje lauro lapus išimkite.

  3. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis. Sudėkite jas į skardą ir trumpai paskrudinkite orkaitės viršutinėje dalyje, kol vos paruduos. Tuomet užberkite kietojo sūrio ir pašaukite dar kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.