Ingredientai
Porcijų skaičius: 10
Tešlai
• 200 g miltų
• 60 g sviesto
• 60 g grietinės
• 50 g cukraus
• 1 kiaušinis
• ¼ a. š. kepimo miltelių
• žiupsnelis druskos
Pabarstymui
• truputis miltų
Kremui
• 315 ml pieno
• 125 g kambario temperatūros sviesto
• 100 g cukraus
• 1 kiaušinis
• 35 g smulkintų migdolų
• 30 g džiovintų spanguolių
• 20 g miltų
• žiupsnelis vanilinio cukraus
Paruošimas
Trukmė: > 1 valanda
-
Tešla. 150 g miltų sumaišykite su sviestu, cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Įmuškite kiaušinį, įmaišykite grietinę, po truputį suberkite likusius miltus (gali prireikti šiek tiek daugiau), kol susiformuos vientisa tešla. Padalykite ją į 14 vienodų rutuliukų, sudėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
-
Lakštai. Kepimo popierių lengvai pabarstykite miltais ir labai plonai iškočiokite kiekvieną rutuliuką. Uždėję torto formos dugną išpjaukite apskritimą; likučius pasilikite trupiniams.
-
Kepimas. Lakštus kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 4–5 min., kol lengvai parus. Likučius trumpai apkepkite atskirai; atvėsusius sutrinkite į trupinius.
-
Plikytas kremas. 250 ml pieno užkaiskite iki virimo. Atskirai kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite miltus, supilkite 65 ml šalto pieno ir dar kartą išplakite. Nuolat maišydami plona srovele supilkite mišinį į karštą pieną ir pakaitinkite, kol kremas sutirštės. Paviršių priglauskite maistine plėvele ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
-
Riešutai ir uogos. Migdolus trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje; spanguoles pasmulkinkite.
-
Kremo užbaigimas. Kambario temperatūros sviestą išsukite su atvėsusiu plikytu kremu. 3–4 šaukštus pasilikite viršui ir šonams; į likusį įmaišykite riešutus ir spanguoles. Lakštus sluoksniuokite, kiekvieną aptepdami kremu; viršų ir šonus padengkite pasiliktu kremu ir apibarstykite trupiniais.
-
Subrendimas. Tortą palaikykite apie 2 val. kambario temperatūroje, tuomet per naktį šaldytuve, kad skoniai susijungtų. Skanaus!