Grietinėlės-pieno panakota su vasaros uogų užpilu

Grietinėlės-pieno panakota

Sudedamosios dalys

Porcijų kiekis – 6

  • 500 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir 35 %)

  • 500 ml pieno

  • 2 š. cukraus (reguliuokite pagal saldumą)

  • 20 g želatinos

Patiekimui

  • mėgstamų uogų, uogienės ar šviežių vaisių pagal skonį

Gaminimo eiga

Bendras laikas – ~30 min. + 3–4 val. stingimui

  1. Skystieji pagrindai
    Į vidutinio dydžio puodą supilkite grietinėlę ir pieną. Kaitinkite, kol mišinys ims garuoti, tačiau neužvirkite.

  2. Saldinimas ir želatina
    Suberkite cukrų bei želatiną. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina visiškai ištirps. Svarbu neleisti masei užvirti.

  3. Paruošimas stingimui
    Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite masei kelias minutes pravėsti. Paragaukite – jei norisi saldžiau, įberkite dar truputį cukraus. Norint, įlašinkite vanilės ekstrakto.

  4. Formavimas
    Skystą panakotą išpilstykite į norimas formas ar stiklinaites. Dėkite šaltai mažiausiai 3–4 valandoms, kad visiškai sutvirtėtų.

  5. Patiekimas
    Sustingusią panakotą atsargiai išverskite iš formų (jei reikia, trumpai panardinkite dugną į šiltą vandenį). Papuoškite šviežiomis uogomis ar lengvu uogų padažu.

Naudingi patarimai

  • Uogų padažas: nedideliame puode pašildykite mėgstamas uogas su cukrumi, kol išsiskirs sultys. Norėdami įdomesnio aromato, įlašinkite lašelį romo ar brendžio. Atvėsinkite ir pilkite ant deserto.

  • Aguonos: įmaišykite šaukštą aguonų į dar skystą panakotos masę – suteiksite malonaus traškumo.