Grietinėlės-pieno panakota su vasaros uogų užpilu

Grietinėlės-pieno panakota

Sudedamosios dalys

Porcijų kiekis – 6

  • 500 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir 35 %)
  • 500 ml pieno
  • 2 šaukštai cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
  • 20 g želatinos

Patiekimui

  • Mėgstamų uogų, uogienės ar šviežių vaisių pagal skonį

Gaminimo eiga

Bendras laikas – ~30 min. + 3–4 val. stingimui

  1. Skystieji pagrindai:
    Į vidutinio dydžio puodą supilkite grietinėlę ir pieną. Kaitinkite, kol mišinys ims garuoti, tačiau neužvirkite.
  2. Saldinimas ir želatina:
    Suberkite cukrų bei želatiną. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina visiškai ištirps. Svarbu neleisti masei užvirti.
  3. Paruošimas stingimui:
    Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite masei kelias minutes pravėsti. Paragaukite – jei norisi saldžiau, įberkite dar truputį cukraus. Galite įlašinti šiek tiek vanilės ekstrakto.
  4. Formavimas:
    Skystą panakotą išpilstykite į formas ar stiklinaites. Dėkite į šaldytuvą bent 3–4 valandoms, kol visiškai sutvirtės.
  5. Patiekimas:
    Sustingusią panakotą atsargiai išverskite iš formų (jei reikia, trumpai panardinkite dugną į šiltą vandenį). Papuoškite šviežiomis uogomis arba uogų padažu.

Naudingi patarimai

  • Uogų padažas: nedideliame puode pašildykite mėgstamas uogas su cukrumi, kol išsiskirs sultys. Norėdami įdomesnio aromato, įlašinkite lašelį romo ar brendžio. Atvėsinkite ir pilkite ant deserto.
  • Aguonos: įmaišykite šaukštą aguonų į dar skystą panakotos masę – suteiksite malonaus traškumo.