Sudedamosios dalys
Porcijų kiekis – 6
-
500 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir 35 %)
-
500 ml pieno
-
2 š. cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
-
20 g želatinos
Patiekimui
-
mėgstamų uogų, uogienės ar šviežių vaisių pagal skonį
Gaminimo eiga
Bendras laikas – ~30 min. + 3–4 val. stingimui
-
Skystieji pagrindai
Į vidutinio dydžio puodą supilkite grietinėlę ir pieną. Kaitinkite, kol mišinys ims garuoti, tačiau neužvirkite. -
Saldinimas ir želatina
Suberkite cukrų bei želatiną. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina visiškai ištirps. Svarbu neleisti masei užvirti. -
Paruošimas stingimui
Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite masei kelias minutes pravėsti. Paragaukite – jei norisi saldžiau, įberkite dar truputį cukraus. Norint, įlašinkite vanilės ekstrakto. -
Formavimas
Skystą panakotą išpilstykite į norimas formas ar stiklinaites. Dėkite šaltai mažiausiai 3–4 valandoms, kad visiškai sutvirtėtų. -
Patiekimas
Sustingusią panakotą atsargiai išverskite iš formų (jei reikia, trumpai panardinkite dugną į šiltą vandenį). Papuoškite šviežiomis uogomis ar lengvu uogų padažu.
Naudingi patarimai
-
Uogų padažas: nedideliame puode pašildykite mėgstamas uogas su cukrumi, kol išsiskirs sultys. Norėdami įdomesnio aromato, įlašinkite lašelį romo ar brendžio. Atvėsinkite ir pilkite ant deserto.
-
Aguonos: įmaišykite šaukštą aguonų į dar skystą panakotos masę – suteiksite malonaus traškumo.