Sudedamosios dalys
Porcijų kiekis – 6
- 500 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir 35 %)
- 500 ml pieno
- 2 šaukštai cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
- 20 g želatinos
Patiekimui
- Mėgstamų uogų, uogienės ar šviežių vaisių pagal skonį
Gaminimo eiga
Bendras laikas – ~30 min. + 3–4 val. stingimui
- Skystieji pagrindai:
Į vidutinio dydžio puodą supilkite grietinėlę ir pieną. Kaitinkite, kol mišinys ims garuoti, tačiau neužvirkite. - Saldinimas ir želatina:
Suberkite cukrų bei želatiną. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina visiškai ištirps. Svarbu neleisti masei užvirti. - Paruošimas stingimui:
Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite masei kelias minutes pravėsti. Paragaukite – jei norisi saldžiau, įberkite dar truputį cukraus. Galite įlašinti šiek tiek vanilės ekstrakto. - Formavimas:
Skystą panakotą išpilstykite į formas ar stiklinaites. Dėkite į šaldytuvą bent 3–4 valandoms, kol visiškai sutvirtės. - Patiekimas:
Sustingusią panakotą atsargiai išverskite iš formų (jei reikia, trumpai panardinkite dugną į šiltą vandenį). Papuoškite šviežiomis uogomis arba uogų padažu.
Naudingi patarimai
- Uogų padažas: nedideliame puode pašildykite mėgstamas uogas su cukrumi, kol išsiskirs sultys. Norėdami įdomesnio aromato, įlašinkite lašelį romo ar brendžio. Atvėsinkite ir pilkite ant deserto.
- Aguonos: įmaišykite šaukštą aguonų į dar skystą panakotos masę – suteiksite malonaus traškumo.