INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
500 g makaronų (naudoti „Rigatoni“)
-
400 g pievagrybių
-
350 ml 10 % grietinėlės
-
4 česnako skiltelės
-
1 šaukštas sviesto
-
Kietojo sūrio, tarkuoto, pagal skonį
-
Druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens, suberkite makaronus ir virkite maždaug 10 minučių, kol bus „al dente“. Nukoškite.
-
Kol makaronai verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę, įspauskite česnako ir, vis pamaišydami, kepkite apie 7 min., kol grybai lengvai apskrus.
-
Į keptuvę sudėkite virtus makaronus, pabarstykite pipirais, jei reikia – dar truputį druskos. Užpilkite grietinėlę ir, sumažinę kaitrą, keletą minučių pakaitinkite, kad skoniai susijungtų, o padažas sutirštėtų.
-
Karštus makaronus dėkite į lėkštes ir dosniai apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus!