Greitieji grietinėlės makaronai su pievagrybiais ir kietuoju sūriu

Greitieji grietinėlės makaronai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g makaronų (naudoti „Rigatoni“)

  • 400 g pievagrybių

  • 350 ml 10 % grietinėlės

  • 4 česnako skiltelės

  • 1 šaukštas sviesto

  • Kietojo sūrio, tarkuoto, pagal skonį

  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens, suberkite makaronus ir virkite maždaug 10 minučių, kol bus „al dente“. Nukoškite.

  2. Kol makaronai verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę, įspauskite česnako ir, vis pamaišydami, kepkite apie 7 min., kol grybai lengvai apskrus.

  3. Į keptuvę sudėkite virtus makaronus, pabarstykite pipirais, jei reikia – dar truputį druskos. Užpilkite grietinėlę ir, sumažinę kaitrą, keletą minučių pakaitinkite, kad skoniai susijungtų, o padažas sutirštėtų.

  4. Karštus makaronus dėkite į lėkštes ir dosniai apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus!