INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 500 g makaronų (naudoti „Rigatoni“)
- 400 g pievagrybių
- 350 ml 10 % grietinėlės
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštas sviesto
- Kietojo sūrio, tarkuoto, pagal skonį
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens, suberkite makaronus ir virkite maždaug 10 minučių, kol bus „al dente“. Nukoškite.
- Kol makaronai verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę, įspauskite česnako ir, vis pamaišydami, kepkite apie 7 min., kol grybai lengvai apskrus.
- Į keptuvę sudėkite virtus makaronus, pabarstykite pipirais, jei reikia – dar truputį druskos. Užpilkite grietinėlę ir, sumažinę kaitrą, keletą minučių pakaitinkite, kad skoniai susijungtų, o padažas sutirštėtų.
- Karštus makaronus dėkite į lėkštes ir dosniai apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus!