Ingredientai
- Makaronų tiek, kiek reikės porcijoms
- Maltos mėsos tiek pat, kiek ir makaronų
- 2–3 svogūnai
- ~¾ stiklainio pomidorų padažo
- Truputis aliejaus kepimui
- Šiek tiek daugiau nei žiupsnelis druskos
- Mėsos prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga
- Svogūnai:
Įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus, suberkite plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi. - Mėsa:
Į svogūnus sudėkite maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pasirinktais prieskoniais. Lengvai pamaišykite, kad mėsa pasiskirstytų. - Troškinimas:
Įpilkite stiklinę vandens, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 30 min., kartkartėmis pamaišydami. - Makaronai:
Kol mėsa troškinasi, pasūdyto vandens puode išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite. - Padažas:
Pasibaigus troškinimo laikui į mėsos mišinį supilkite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite, kad skoniai susijungtų. - Patiekimas:
Į lėkštes pirmiausia dėkite makaronus, o ant viršaus užpilkite karštą maltos mėsos padažą.