Greiti makaronai su gardžiu maltos mėsos padažu

makaronai su gardžiu maltos mėsos padažu

Ingredientai

  • Makaronų tiek, kiek reikės porcijoms
  • Maltos mėsos tiek pat, kiek ir makaronų
  • 2–3 svogūnai
  • ~¾ stiklainio pomidorų padažo
  • Truputis aliejaus kepimui
  • Šiek tiek daugiau nei žiupsnelis druskos
  • Mėsos prieskonių pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Svogūnai:
    Įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus, suberkite plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi.
  2. Mėsa:
    Į svogūnus sudėkite maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pasirinktais prieskoniais. Lengvai pamaišykite, kad mėsa pasiskirstytų.
  3. Troškinimas:
    Įpilkite stiklinę vandens, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 30 min., kartkartėmis pamaišydami.
  4. Makaronai:
    Kol mėsa troškinasi, pasūdyto vandens puode išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite.
  5. Padažas:
    Pasibaigus troškinimo laikui į mėsos mišinį supilkite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite, kad skoniai susijungtų.
  6. Patiekimas:
    Į lėkštes pirmiausia dėkite makaronus, o ant viršaus užpilkite karštą maltos mėsos padažą.