Greiti kreminiai makaronai su dešrelėmis ir sūriu

Greiti kreminiai makaronai su dešrelėmis ir sūriu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 3

• Dešrelės – 250 gramų. Galite naudoti rūkytas arba kitas mėgstamas.
• Grietinėlė (36 % riebumo) – 200 mililitrų. Tinka ir kitokio riebumo variantas.
• Makaronai – 200 gramų. Pasirinkite pagal skonį.
• Parmezano sūris – 70 gramų. Galima keisti fermentiniu ar kitu mėgstamu.
• Petražolės – 1 pundelis. Tiks ir krapai, svogūnų laiškai ar kiti žalumynai.
• Paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis.
• Raudonėlis – 1 arbatinis šaukštelis.
• Česnako milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio.
• Maltieji juodieji pipirai – 1/4 arbatinio šaukštelio.
• Druska – žiupsnelis, ir papildomai makaronų virimui.

Paruošimas

Paruošimo laikas: apie 30 minučių

  1. Užvirkite vandenį puode, įberkite žiupsnį druskos ir suberkite makaronus. Virkite apie 10 minučių, kol jie bus išvirę, bet dar išlaikys tvirtą tekstūrą.

  2. Dešreles supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais.

  3. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir dėkite dešreles. Kepkite apie 5 minutes ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišydami, kol dešrelės sušils ir šiek tiek apskrus.

  4. Mažame indelyje sumaišykite paprikos miltelius, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus.

  5. Į keptuvę su dešrelėmis pilkite grietinėlę, berkite prieskonių mišinį ir sudėkite tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite ir trumpai pakaitinkite, kol sūris ištirps, o padažas sutirštės.

  6. Į padažą sudėkite išvirtus makaronus, suberkite smulkintas petražoles ir dar kartą viską permaišykite. Patiekite iškart, kol karšta.

Patarimai

• Jei norite, dešreles galite keisti rūkyta, kepta ar virta vištiena.
• Šis patiekalas skanus ir be mėsos – galima pagaminti vegetarišką versiją.
• Žalumynus rinkitės pagal sezoną ar skonį – jie suteiks patiekalui papildomų spalvų ir gaivumo.