Ingredientai
Porcijų skaičius: 3
• Dešrelės – 250 gramų. Galite naudoti rūkytas arba kitas mėgstamas.
• Grietinėlė (36 % riebumo) – 200 mililitrų. Tinka ir kitokio riebumo variantas.
• Makaronai – 200 gramų. Pasirinkite pagal skonį.
• Parmezano sūris – 70 gramų. Galima keisti fermentiniu ar kitu mėgstamu.
• Petražolės – 1 pundelis. Tiks ir krapai, svogūnų laiškai ar kiti žalumynai.
• Paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis.
• Raudonėlis – 1 arbatinis šaukštelis.
• Česnako milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio.
• Maltieji juodieji pipirai – 1/4 arbatinio šaukštelio.
• Druska – žiupsnelis, ir papildomai makaronų virimui.
Paruošimas
Paruošimo laikas: apie 30 minučių
-
Užvirkite vandenį puode, įberkite žiupsnį druskos ir suberkite makaronus. Virkite apie 10 minučių, kol jie bus išvirę, bet dar išlaikys tvirtą tekstūrą.
-
Dešreles supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais.
-
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir dėkite dešreles. Kepkite apie 5 minutes ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišydami, kol dešrelės sušils ir šiek tiek apskrus.
-
Mažame indelyje sumaišykite paprikos miltelius, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus.
-
Į keptuvę su dešrelėmis pilkite grietinėlę, berkite prieskonių mišinį ir sudėkite tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite ir trumpai pakaitinkite, kol sūris ištirps, o padažas sutirštės.
-
Į padažą sudėkite išvirtus makaronus, suberkite smulkintas petražoles ir dar kartą viską permaišykite. Patiekite iškart, kol karšta.
Patarimai
• Jei norite, dešreles galite keisti rūkyta, kepta ar virta vištiena.
• Šis patiekalas skanus ir be mėsos – galima pagaminti vegetarišką versiją.
• Žalumynus rinkitės pagal sezoną ar skonį – jie suteiks patiekalui papildomų spalvų ir gaivumo.