Ingredientai
Porcijų skaičius: 3
- 250 g dešrelių (rūkytų arba mėgstamų)
- 200 ml grietinėlės (36 %, galima ir kitokio riebumo)
- 200 g makaronų (pasirinktinai)
- 70 g tarkuoto parmezano sūrio (arba kito)
- 1 pundelis petražolių (arba kiti žalumynai)
- 1 a. š. paprikos miltelių
- 1 a. š. raudonėlio
- 0,5 a. š. česnako miltelių
- ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelis druskos (ir papildomai – makaronams virti)
Paruošimas
Paruošimo laikas: apie 30 minučių
- Užvirkite vandenį puode, įberkite žiupsnį druskos ir suberkite makaronus. Virkite apie 10 minučių, kol jie bus išvirę, bet dar išlaikys tvirtą tekstūrą.
- Dešreles supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite dešreles ir kepkite apie 5 min. ant vidutinės kaitros, kol apskrus.
- Mažame indelyje sumaišykite paprikos miltelius, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus.
- Į keptuvę su dešrelėmis pilkite grietinėlę, berkite prieskonių mišinį, sudėkite tarkuotą sūrį ir viską maišykite, kol padažas sutirštės.
- Sudėkite išvirtus makaronus, smulkintas petražoles ir dar kartą viską permaišykite. Patiekite iškart, kol karšta.
Patarimai
- Dešreles galite keisti kepta, rūkyta ar virta vištiena.
- Norint vegetariško varianto, mėsą galima visai praleisti.
- Žalumynus rinkitės pagal sezoną – jie suteiks papildomo gaivumo ir spalvos.