Greiti kreminiai makaronai su dešrelėmis ir sūriu

Greiti kreminiai makaronai su dešrelėmis ir sūriu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 3

  • 250 g dešrelių (rūkytų arba mėgstamų)
  • 200 ml grietinėlės (36 %, galima ir kitokio riebumo)
  • 200 g makaronų (pasirinktinai)
  • 70 g tarkuoto parmezano sūrio (arba kito)
  • 1 pundelis petražolių (arba kiti žalumynai)
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • 1 a. š. raudonėlio
  • 0,5 a. š. česnako miltelių
  • ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelis druskos (ir papildomai – makaronams virti)

Paruošimas

Paruošimo laikas: apie 30 minučių

  1. Užvirkite vandenį puode, įberkite žiupsnį druskos ir suberkite makaronus. Virkite apie 10 minučių, kol jie bus išvirę, bet dar išlaikys tvirtą tekstūrą.
  2. Dešreles supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite dešreles ir kepkite apie 5 min. ant vidutinės kaitros, kol apskrus.
  4. Mažame indelyje sumaišykite paprikos miltelius, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus.
  5. Į keptuvę su dešrelėmis pilkite grietinėlę, berkite prieskonių mišinį, sudėkite tarkuotą sūrį ir viską maišykite, kol padažas sutirštės.
  6. Sudėkite išvirtus makaronus, smulkintas petražoles ir dar kartą viską permaišykite. Patiekite iškart, kol karšta.

Patarimai

  • Dešreles galite keisti kepta, rūkyta ar virta vištiena.
  • Norint vegetariško varianto, mėsą galima visai praleisti.
  • Žalumynus rinkitės pagal sezoną – jie suteiks papildomo gaivumo ir spalvos.