Ingredientai
Porcijų skaičius: 4 (apie 4 × 0,75 l stiklainiukai)
- 1 l vandens
- 150 ml 9 % acto
- 100 g cukraus
- 2 valg. š. druskos (su kaupu)
- 2 valg. š. medaus
- 1 a. š. kupinos ciberžolės
- 4 česnako skiltelės
- Agurkų tiek, kiek telpa į stiklainius
- Krapų žiedynų (po vieną į indą)
- Juodųjų pipirų grūdelių – pagal skonį
- Kvapiųjų pipirų grūdelių – pagal skonį
Paruošimas (apie 30 min.)
- Marinato virimas:
Vandenį supilkite į puodą, sudėkite cukrų, druską, medų ir ciberžolę. Užvirinkite, įpilkite actą, dar sykį užvirkite ir nukelkite. - Stiklainiai:
Išplautų stiklainių dugne paskleiskite po skiltelę smulkinto česnako, įdėkite krapų žiedyną, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus. - Agurkų paruošimas:
Nuplautiems agurkams nupjaukite galus. Mažuosius perpjaukite pusiau, didesnius – ketvirčiais. Sukraukite į stiklainius ir užpilkite ką tik užvirintu marinatu. - Pirmasis užpylimas:
Palikite agurkus karštame marinate bent 30 min. Tuomet marinatą nupilkite atgal į puodą, vėl užvirkite ir dar sykį užpilkite agurkus. - Trumpa pasterizacija:
Stiklainius uždenkite dangteliais ir pastatykite į puodą su karštu vandeniu (vanduo turi siekti maždaug stiklainio vidurį). 0,75 l stiklainius kaitinkite apie 5 min. - Užsukimas ir vėsinimas:
Išimkite stiklainius, sandariai užsukite, apverskite ir suvyniokite į šiltą pledą, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.