INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
400 g vištienos filė
-
400 ml kokosų pieno („Santa Maria“ ar kito)
-
½ brokolio galvutės
-
1 morka
-
½ raudonos paprikos
-
½ geltonos paprikos
-
1 žalioji citrina (laimas)
-
2 šaukštai raudonos kario pastos (arba pagal skonį kario prieskonių)
-
~2 cm šviežio imbiero
-
2 česnako skiltelės
-
Truputis kokosų aliejaus
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis pipirų
Patiekiant
-
Virti ryžiai
-
Šviežia kalendra
-
Aitriosios paprikos griežinėliai
-
Sezamo sėklos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Keptuvėje įkaitinkite trupinį kokosų aliejaus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištieną ir apkepkite, kol apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.
-
Pridėkite smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką, įmaišykite kario pastą. Kepkite dar minutę, kad paskleistų aromatą.
-
Suberkite juostelėmis pjaustytas paprikas, morką ir mažais žiedynais suskirstytą brokolį. Kepkite maždaug 2 min., vis pamaišydami.
-
Užpilkite kokosų pieną, įspauskite pusės laimo sultis. Kaitinkite dar minutėlę, kol viskas lengvai užvirs ir skoniai susilieja.
-
Karį patiekite su virtais ryžiais. Ant viršaus užbarstykite kalendros, aitriosios paprikos griežinėlių ir sezamo sėklų, šalia patiekite laimo skiltelių.
Patarimai:
-
Vištieną galite pakeisti kita mėgstama mėsa, tofu arba avinžirniais, jei norisi vegetariško patiekalo.
-
Kario aštrumą reguliuokite kario pastos kiekiu ir papildomais čili pipirais.