Greitas tajų vištienos karis su daržovėmis

Greitas tajų vištienos karis su daržovėmis

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4 (apie 4 × 0,75 l stiklainiukai)

  • 1 l vandens
  • 150 ml 9 % acto
  • 100 g cukraus
  • 2 valg. š. druskos (su kaupu)
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 a. š. kupinos ciberžolės
  • 4 česnako skiltelės
  • Agurkų tiek, kiek telpa į stiklainius
  • Krapų žiedynų (po vieną į indą)
  • Juodųjų pipirų grūdelių – pagal skonį
  • Kvapiųjų pipirų grūdelių – pagal skonį

Paruošimas (apie 30 min.)

  1. Marinato virimas:
    Vandenį supilkite į puodą, sudėkite cukrų, druską, medų ir ciberžolę. Užvirinkite, įpilkite actą, dar sykį užvirkite ir nukelkite.
  2. Stiklainiai:
    Išplautų stiklainių dugne paskleiskite po skiltelę smulkinto česnako, įdėkite krapų žiedyną, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus.
  3. Agurkų paruošimas:
    Nuplautiems agurkams nupjaukite galus. Mažuosius perpjaukite pusiau, didesnius – ketvirčiais. Sukraukite į stiklainius ir užpilkite ką tik užvirintu marinatu.
  4. Pirmasis užpylimas:
    Palikite agurkus karštame marinate bent 30 min. Tuomet marinatą nupilkite atgal į puodą, vėl užvirkite ir dar sykį užpilkite agurkus.
  5. Trumpa pasterizacija:
    Stiklainius uždenkite dangteliais ir pastatykite į puodą su karštu vandeniu (vanduo turi siekti maždaug stiklainio vidurį). 0,75 l stiklainius kaitinkite apie 5 min.
  6. Užsukimas ir vėsinimas:
    Išimkite stiklainius, sandariai užsukite, apverskite ir suvyniokite į šiltą pledą, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.