Greitas ir sotus čili troškinys

Šis čili troškinys – puikus pasirinkimas, kai norisi greitai pagaminti šiltą ir aromatingą patiekalą. Mėsa, pupelės, pomidorai ir prieskoniai susilieja į sodrų skonį, kuris puikiai sušildo ir pamaitina.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
  • 500 g jautienos faršo (ar kitos mėsos)
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių (aitriame padaže)
  • 1 didelė raudonoji paprika
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 aitrioji paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
  • 1 žiupsnelis pipirų
  • Šiek tiek aliejaus kepimui

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus storadugniame puode. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
  2. Įdėkite smulkiai kapotą česnaką bei kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Kepkite, kol paprika taps minkšta. Sudėkite smulkintą aitriąją papriką, išmaišykite.
  3. Suberkite maltą mėsą, pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą iš raudonos į rudą. Kepant mėsą, išskirstykite gabalėlius mentele, kad neliktų sulipusių.
  4. Į puodą supilkite konservuotus pomidorus su visu skysčiu, suberkite pupeles ir viską išmaišykite. Jei pomidorai stambūs, juos pasmulkinkite mentele.
  5. Uždėkite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20–30 minučių, kartais pamaišydami.
  6. Nuimkite dangtį, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite skystesnio troškinio, įpilkite vandens arba sultinio.
  7. Kaitinkite dar kelias minutes ir patiekite. Labai tinka su česnakine duonele, tarkuotu sūriu, ryžiais ar makaronais.