Šis čili troškinys – puikus pasirinkimas, kai norisi greitai pagaminti šiltą ir aromatingą patiekalą. Mėsa, pupelės, pomidorai ir prieskoniai susilieja į sodrų skonį, kuris puikiai sušildo ir pamaitina.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
- 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
- 500 g jautienos faršo (ar kitos mėsos)
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių (aitriame padaže)
- 1 didelė raudonoji paprika
- 1 didelis svogūnas
- 1 aitrioji paprika
- 3 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis paprikos miltelių
- 1 žiupsnelis pipirų
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Įkaitinkite šiek tiek aliejaus storadugniame puode. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
- Įdėkite smulkiai kapotą česnaką bei kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Kepkite, kol paprika taps minkšta. Sudėkite smulkintą aitriąją papriką, išmaišykite.
- Suberkite maltą mėsą, pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą iš raudonos į rudą. Kepant mėsą, išskirstykite gabalėlius mentele, kad neliktų sulipusių.
- Į puodą supilkite konservuotus pomidorus su visu skysčiu, suberkite pupeles ir viską išmaišykite. Jei pomidorai stambūs, juos pasmulkinkite mentele.
- Uždėkite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20–30 minučių, kartais pamaišydami.
- Nuimkite dangtį, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite skystesnio troškinio, įpilkite vandens arba sultinio.
- Kaitinkite dar kelias minutes ir patiekite. Labai tinka su česnakine duonele, tarkuotu sūriu, ryžiais ar makaronais.