INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 10
-
5 kambario temperatūros kiaušiniai (M)
-
250 g cukraus
-
200 g kvietinių miltų
-
135 g bekvapio aliejaus
-
100 ml vandens
-
30 g kakavos miltelių
-
1 a. š. kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
-
Truputis vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
PARUOŠIMAS
Bendras laikas – apie 1 val.
-
Nedideliame puode sumaišykite 200 g cukraus, kakavą, aliejų ir vandenį. Kaitinkite maišydami, kol užvirs, tada nukelkite ir palikite atvėsti.
-
Kiaušinius plakite su likusiu cukrumi ir vanile, kol masė pabals ir laikysis standžiai (apie 8–9 min.). Tęsdami plakimą plona srove įmaišykite atvėsusį šokolado sirupą.
-
Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais. Sausą mišinį atsargiai įmaišykite mentele – neplakite, kad neišleistumėte oro.
-
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą, porą kartų pasukite formą, kad paviršius išsilygintų. Kepkite 170–180 °C orkaitėje 45–50 min. Pagaliuku patikrinkite, ar iškepė.
-
Ištraukę palikite penkias minutes atvėsti, tuomet išimkite, apverskite ant grotelių ir visiškai ataušinkite. Pjaustykite tik po 7–8 valandų, kad trupiniai sutvirtėtų.