Drėgniausias šokoladinis biskvitas tortų ir pyragų pagrindui

Drėgniausias šokoladinis biskvitas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 10

  • 5 kambario temperatūros kiaušiniai (M)

  • 250 g cukraus

  • 200 g kvietinių miltų

  • 135 g bekvapio aliejaus

  • 100 ml vandens

  • 30 g kakavos miltelių

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • Truputis vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

PARUOŠIMAS

Bendras laikas – apie 1 val.

  1. Nedideliame puode sumaišykite 200 g cukraus, kakavą, aliejų ir vandenį. Kaitinkite maišydami, kol užvirs, tada nukelkite ir palikite atvėsti.

  2. Kiaušinius plakite su likusiu cukrumi ir vanile, kol masė pabals ir laikysis standžiai (apie 8–9 min.). Tęsdami plakimą plona srove įmaišykite atvėsusį šokolado sirupą.

  3. Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais. Sausą mišinį atsargiai įmaišykite mentele – neplakite, kad neišleistumėte oro.

  4. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą, porą kartų pasukite formą, kad paviršius išsilygintų. Kepkite 170–180 °C orkaitėje 45–50 min. Pagaliuku patikrinkite, ar iškepė.

  5. Ištraukę palikite penkias minutes atvėsti, tuomet išimkite, apverskite ant grotelių ir visiškai ataušinkite. Pjaustykite tik po 7–8 valandų, kad trupiniai sutvirtėtų.