Klasikinis cezario salotų padažas suteikia salotoms ypatingą skonį – derinys iš parmezano, česnako, garstyčių ir citrinų sulčių puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam stalui.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 2
- 500 g vištienos filė
- 0,5 vieneto romaninių salotų
- 2 riekės šviesios forminės duonos
- 1 sauja smulkinto parmezano sūrio
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 šaukštelio džiovintų svogūnų dribsnių
- Pagal skonį druskos
- Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui
- 125 ml saulėgrąžų aliejaus
- 50 g majonezo
- 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
- 35 ml citrinų sulčių
- 1 skiltelė spausto česnako
- 1 šaukštelis garstyčių
- Pagal skonį druskos
- Pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Vištieną sumaišykite su druska, pipirais, spaustu česnaku ir svogūnų dribsniais. Palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
- Duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje.
- Padažui išplakite majonezą su aliejumi, citrinų sultimis, česnaku, garstyčiomis, druska ir pipirais iki vientisos konsistencijos. Suberkite sūrį ir trumpai permaišykite.
- Vištieną iškepkite orkaitėje arba keptuvėje, kol ji gražiai apskrus, tuomet supjaustykite.
- Į lėkštę dėkite susmulkintas salotas, vištieną, skrebučius ir pabarstykite parmezano sūriu. Pašlakstykite paruoštu padažu.