Cezario salotų padažas su vištiena ir skrebučiais

Klasikinis cezario salotų padažas suteikia salotoms ypatingą skonį – derinys iš parmezano, česnako, garstyčių ir citrinų sulčių puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam stalui.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 2

  • 500 g vištienos filė
  • 0,5 vieneto romaninių salotų
  • 2 riekės šviesios forminės duonos
  • 1 sauja smulkinto parmezano sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 šaukštelio džiovintų svogūnų dribsnių
  • Pagal skonį druskos
  • Pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Padažui

  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 50 g majonezo
  • 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 35 ml citrinų sulčių
  • 1 skiltelė spausto česnako
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • Pagal skonį druskos
  • Pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Vištieną sumaišykite su druska, pipirais, spaustu česnaku ir svogūnų dribsniais. Palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
  2. Duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje.
  3. Padažui išplakite majonezą su aliejumi, citrinų sultimis, česnaku, garstyčiomis, druska ir pipirais iki vientisos konsistencijos. Suberkite sūrį ir trumpai permaišykite.
  4. Vištieną iškepkite orkaitėje arba keptuvėje, kol ji gražiai apskrus, tuomet supjaustykite.
  5. Į lėkštę dėkite susmulkintas salotas, vištieną, skrebučius ir pabarstykite parmezano sūriu. Pašlakstykite paruoštu padažu.