Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
Tešlai
• 600 g virtų trintų bulvių
• 400 g miltų
• 2 kiaušiniai
• 100 ml kefyro
• 1 v. š. krakmolo
• 1 a. š. druskos
Įdarui
• 400 g kiaulienos faršo
• 1 svogūnas
• 3 česnako skiltelės
• pagal skonį maltų pipirų
• druskos, jei reikia
Kepimui
• aliejaus, kiek prireiks
Paruošimas
Trukmė: apie 45 min.
-
Virtas bulves sumaišykite su kiaušiniais, kefyru, krakmolu, druska ir miltais. Minkykite, kol tešla beveik nelips prie rankų.
-
Darbo paviršių pabarstykite miltais, nuo tešlos nupjaukite gabaliuką ir susukite virvelę. Lengvai prispauskite kočėlu, kol juostelė pasieks maždaug 4–5 mm storį.
-
Faršą pagardinkite smulkintu svogūnu, česnaku, druska bei pipirais ir formuokite piršto storio lazdeles.
-
Ant kiekvieno bulvinio paplotėlio dėkite faršo lazdeles, susukite, kad kraštai persidengtų, o galus gerai užspauskite.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol kepsniai iš visų pusių gražiai apskrus. Skanaus!