Bulviniai Čičinsko kepsniai su sultingu kiaulienos įdaru

Bulviniai Čičinsko kepsniai

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

Tešlai

• 600 g virtų trintų bulvių
• 400 g miltų
• 2 kiaušiniai
• 100 ml kefyro
• 1 v. š. krakmolo
• 1 a. š. druskos

Įdarui

• 400 g kiaulienos faršo
• 1 svogūnas
• 3 česnako skiltelės
• pagal skonį maltų pipirų
• druskos, jei reikia

Kepimui

• aliejaus, kiek prireiks

Paruošimas

Trukmė: apie 45 min.

  1. Virtas bulves sumaišykite su kiaušiniais, kefyru, krakmolu, druska ir miltais. Minkykite, kol tešla beveik nelips prie rankų.

  2. Darbo paviršių pabarstykite miltais, nuo tešlos nupjaukite gabaliuką ir susukite virvelę. Lengvai prispauskite kočėlu, kol juostelė pasieks maždaug 4–5 mm storį.

  3. Faršą pagardinkite smulkintu svogūnu, česnaku, druska bei pipirais ir formuokite piršto storio lazdeles.

  4. Ant kiekvieno bulvinio paplotėlio dėkite faršo lazdeles, susukite, kad kraštai persidengtų, o galus gerai užspauskite.

  5. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol kepsniai iš visų pusių gražiai apskrus. Skanaus!