Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
Tešlai
- 600 g virtų trintų bulvių
- 400 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 ml kefyro
- 1 v. š. krakmolo
- 1 a. š. druskos
Įdarui
- 400 g kiaulienos faršo
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- pagal skonį maltų pipirų
- druskos, jei reikia
Kepimui
- aliejaus, kiek prireiks
Paruošimas
Trukmė: apie 45 min.
- Virtas bulves sumaišykite su kiaušiniais, kefyru, krakmolu, druska ir miltais. Minkykite, kol tešla beveik nelips prie rankų.
- Darbo paviršių pabarstykite miltais. Nuo tešlos nupjaukite gabaliuką, susukite virvelę ir lengvai prispauskite kočėlu, kol juostelė pasieks ~4–5 mm storį.
- Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, pipirais ir (jei reikia) druska. Formuokite piršto storio lazdeles.
- Ant kiekvieno bulvinio paplotėlio dėkite faršo lazdeles, susukite ir gerai užspauskite galus.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!