Bulviniai Čičinsko kepsniai su sultingu kiaulienos įdaru

Bulviniai Čičinsko kepsniai

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

Tešlai

  • 600 g virtų trintų bulvių
  • 400 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml kefyro
  • 1 v. š. krakmolo
  • 1 a. š. druskos

Įdarui

  • 400 g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • pagal skonį maltų pipirų
  • druskos, jei reikia

Kepimui

  • aliejaus, kiek prireiks

Paruošimas

Trukmė: apie 45 min.

  1. Virtas bulves sumaišykite su kiaušiniais, kefyru, krakmolu, druska ir miltais. Minkykite, kol tešla beveik nelips prie rankų.
  2. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Nuo tešlos nupjaukite gabaliuką, susukite virvelę ir lengvai prispauskite kočėlu, kol juostelė pasieks ~4–5 mm storį.
  3. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, pipirais ir (jei reikia) druska. Formuokite piršto storio lazdeles.
  4. Ant kiekvieno bulvinio paplotėlio dėkite faršo lazdeles, susukite ir gerai užspauskite galus.
  5. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!