BAO garų bandelės namuose

BAO garų bandelės

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 15

Tešlai

  • 520 g kvietinių miltų
  • 300 ml šilto pieno
  • 1 ½ šaukšto aliejaus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šlapių)
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas kepimo miltelių

Padažui

  • 5 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo

Papildomai

  • šiek tiek miltų pabarstymui
  • aliejaus bandelių aptepimui

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendras laikas – apie 45 min. (neskaitant kildinimo)

  1. Mielių paruošimas. Pieną sumaišykite su mielėmis, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min., kol atsiras puta.
  2. Tešlos užminkymas. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius. Supilkite mielinį pieną bei aliejų ir minkykite plakiklio kabliu apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir vos lipni.
  3. Kildinimas. Uždenkite dubenį rankšluosčiu; tešla turi išaugti dvigubai (apie 1–1,5 valandos).
  4. Formavimas. Iš kepimo popieriaus išsikirpkite 10–15 kvadratėlių (apie 12 × 12 cm). Lengvai pamiltuokite stalą, išverskite tešlą, iškočiokite apie 1 cm storio lakštą ir išspauskite apskritimus (~11 cm skersmens). Kiekvieną patepkite aliejumi, perlenkite per pusę ir dėkite ant popieriaus kvadratėlių.
  5. Pakartotinis kildinimas. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite bandelėms dar 30–40 min. pabrinkti.
  6. Garinimas. Sudėkite bandeles į bambukinį garintuvą (ar metalinį sietelį), palikdami tarpus. Garinkite apie 8 minutes – dangčio nekilnokite, kad neišeitų garai.
  7. Padažas. Sumaišykite majonezą su sojų ir žuvies padažu, kol gausite vientisą, švelniai sūrų kremišką padažą.
  8. Patiekimas. Išgarintas bandeles praskleiskite, vidų patepkite padažu, dėkite mėgstamą įdarą – traškių daržovių, marinuotų agurkėlių, keptos mėsos ar tofu – ir mėgaukitės dar karštomis. Skanaus!