BAO garų bandelės namuose

BAO garų bandelės

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 15

Tešlai

  • 520 g kvietinių miltų

  • 300 ml šilto pieno

  • 1 ½ š. aliejaus

  • 1 š. cukraus

  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šlapių)

  • 1 š. druskos

  • 1 š. kepimo miltelių

Padažui

  • 5 š. majonezo

  • 1 š. sojų padažo

  • 1 a. š. žuvies padažo

Papildomai

  • šiek tiek miltų pabarstymui

  • aliejaus bandelių aptepimui

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendras laikas – apie 45 min. (neskaitant kildinimo)

  1. Mielių paruošimas. Pieną sumaišykite su mielėmis, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min., kol atsiras puta.

  2. Tešlos užminkymas. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius. Supilkite mielinį pieną bei aliejų ir plakiklio kabliu minkykite ~5 min., kol tešla taps elastinga ir vos lipni.

  3. Kildinimas. Uždenkite dubenį rankšluosčiu; tešla turi išaugti dvigubai (apytikriai 1–1,5 val.).

  4. Formavimas. Iš kepimo popieriaus išsikirpkite 10–15 kvadratėlių (12 × 12 cm). Lengvai pamiltuokite stalą, išverskite tešlą, iškočiokite ~1 cm storio lakštu ir išspauskite apskritimus (apie 11 cm). Kiekvieną patepkite aliejumi, perlenkite per pusę ir dėkite ant popieriaus kvadratėlių.

  5. Pakartotinis kildinimas. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite bandelėms dar 30–40 min. pabrinkti.

  6. Garinimas. Sudėkite BAO į bambukinį garintuvą (ar metalinį sietelį) palikdami tarpus. Garinkite ~8 min. – dangčio nekilnokite, kad neišeitų garai.

  7. Padažas. Sumaišykite majonezą su soja ir žuvies padažu iki vientisos, lengvai sūraus kremiško skonio.

  8. Patiekimas. Išgarintas bandeles praskleiskite, vidų patepkite padažu, dėkite mėgstamą įdarą – traškių daržovių, marinuotų agurkėlių, keptos mėsos ar tofu – ir mėgaukitės dar karštomis. Skanaus