INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 15
Tešlai
- 520 g kvietinių miltų
- 300 ml šilto pieno
- 1 ½ šaukšto aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- 7 g sausų mielių (arba 20 g šlapių)
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštas kepimo miltelių
Padažui
- 5 šaukštai majonezo
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo
Papildomai
- šiek tiek miltų pabarstymui
- aliejaus bandelių aptepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendras laikas – apie 45 min. (neskaitant kildinimo)
- Mielių paruošimas. Pieną sumaišykite su mielėmis, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min., kol atsiras puta.
- Tešlos užminkymas. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius. Supilkite mielinį pieną bei aliejų ir minkykite plakiklio kabliu apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir vos lipni.
- Kildinimas. Uždenkite dubenį rankšluosčiu; tešla turi išaugti dvigubai (apie 1–1,5 valandos).
- Formavimas. Iš kepimo popieriaus išsikirpkite 10–15 kvadratėlių (apie 12 × 12 cm). Lengvai pamiltuokite stalą, išverskite tešlą, iškočiokite apie 1 cm storio lakštą ir išspauskite apskritimus (~11 cm skersmens). Kiekvieną patepkite aliejumi, perlenkite per pusę ir dėkite ant popieriaus kvadratėlių.
- Pakartotinis kildinimas. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite bandelėms dar 30–40 min. pabrinkti.
- Garinimas. Sudėkite bandeles į bambukinį garintuvą (ar metalinį sietelį), palikdami tarpus. Garinkite apie 8 minutes – dangčio nekilnokite, kad neišeitų garai.
- Padažas. Sumaišykite majonezą su sojų ir žuvies padažu, kol gausite vientisą, švelniai sūrų kremišką padažą.
- Patiekimas. Išgarintas bandeles praskleiskite, vidų patepkite padažu, dėkite mėgstamą įdarą – traškių daržovių, marinuotų agurkėlių, keptos mėsos ar tofu – ir mėgaukitės dar karštomis. Skanaus!