INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 15
Tešlai
-
520 g kvietinių miltų
-
300 ml šilto pieno
-
1 ½ š. aliejaus
-
1 š. cukraus
-
7 g sausų mielių (arba 20 g šlapių)
-
1 š. druskos
-
1 š. kepimo miltelių
Padažui
-
5 š. majonezo
-
1 š. sojų padažo
-
1 a. š. žuvies padažo
Papildomai
-
šiek tiek miltų pabarstymui
-
aliejaus bandelių aptepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendras laikas – apie 45 min. (neskaitant kildinimo)
-
Mielių paruošimas. Pieną sumaišykite su mielėmis, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min., kol atsiras puta.
-
Tešlos užminkymas. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius. Supilkite mielinį pieną bei aliejų ir plakiklio kabliu minkykite ~5 min., kol tešla taps elastinga ir vos lipni.
-
Kildinimas. Uždenkite dubenį rankšluosčiu; tešla turi išaugti dvigubai (apytikriai 1–1,5 val.).
-
Formavimas. Iš kepimo popieriaus išsikirpkite 10–15 kvadratėlių (12 × 12 cm). Lengvai pamiltuokite stalą, išverskite tešlą, iškočiokite ~1 cm storio lakštu ir išspauskite apskritimus (apie 11 cm). Kiekvieną patepkite aliejumi, perlenkite per pusę ir dėkite ant popieriaus kvadratėlių.
-
Pakartotinis kildinimas. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite bandelėms dar 30–40 min. pabrinkti.
-
Garinimas. Sudėkite BAO į bambukinį garintuvą (ar metalinį sietelį) palikdami tarpus. Garinkite ~8 min. – dangčio nekilnokite, kad neišeitų garai.
-
Padažas. Sumaišykite majonezą su soja ir žuvies padažu iki vientisos, lengvai sūraus kremiško skonio.
-
Patiekimas. Išgarintas bandeles praskleiskite, vidų patepkite padažu, dėkite mėgstamą įdarą – traškių daržovių, marinuotų agurkėlių, keptos mėsos ar tofu – ir mėgaukitės dar karštomis. Skanaus