Šie balandėliai gaminami iš minkšto kiaulienos faršo su ryžiais, apgaubto švelniais kopūstų lapais ir pagardinto aromatingu grietininiu-pomidorų padažu. Tai patiekalas, kuris visada primena jaukius namus.
Ingredientai
- 1 kopūsto galva
- 100 g grietinės
- 3 šaukštai miltų
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
- Šiek tiek aliejaus
Įdarui:
- 500 g kiaulienos faršo
- 120 g ryžių
- 1 svogūnas
- Prieskonių pagal skonį
Paruošimo būdas
- Išvirkite ryžius, kad jie būtų standūs, bet nepervirti.
- Ryžius sumaišykite su kiaulienos faršu, smulkintu svogūnu ir prieskoniais.
- Kopūstą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, o kas kelias minutes nuimkite viršutinius lapus, kol nuimsite visus.
- Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro, užlenkite kraštelius ir susukite į balandėlį.
- Balandėlius apvoliokite miltuose ir trumpai apkepinkite įkaitintame aliejuje.
- Sukraukite balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir įdėkite pomidorų padažą.
- Troškinkite apie 40 minučių.
- Pabaigoje įdėkite grietinę ir dar kelias minutes patroškinkite. Skanaus!