Balandėliai – tradicinis naminis patiekalas

Šie balandėliai gaminami iš minkšto kiaulienos faršo su ryžiais, apgaubto švelniais kopūstų lapais ir pagardinto aromatingu grietininiu-pomidorų padažu. Tai patiekalas, kuris visada primena jaukius namus.

Ingredientai

  • 1 kopūsto galva
  • 100 g grietinės
  • 3 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Šiek tiek aliejaus

Įdarui:

  • 500 g kiaulienos faršo
  • 120 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • Prieskonių pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Išvirkite ryžius, kad jie būtų standūs, bet nepervirti.
  2. Ryžius sumaišykite su kiaulienos faršu, smulkintu svogūnu ir prieskoniais.
  3. Kopūstą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, o kas kelias minutes nuimkite viršutinius lapus, kol nuimsite visus.
  4. Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro, užlenkite kraštelius ir susukite į balandėlį.
  5. Balandėlius apvoliokite miltuose ir trumpai apkepinkite įkaitintame aliejuje.
  6. Sukraukite balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir įdėkite pomidorų padažą.
  7. Troškinkite apie 40 minučių.
  8. Pabaigoje įdėkite grietinę ir dar kelias minutes patroškinkite. Skanaus!