INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 5
- 200 g grikių
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 2 kiaušiniai
- 6 š. krakmolo
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis pipirų
- žiupsnelis mėgstamų prieskonių
Kepimui:
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Grikius išvirkite, kol suminkštės, nukoškite ir sutrinkite bulvių grūstuve arba pertraukite mėsmale.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki skaidrumo, atskirai tarkuokite morką ir lengvai apkepinkite. Sudėkite daržoves į grikių masę, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei prieskonių, galiausiai suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
- Įkaitintame aliejuje formuokite kotletus iš didelio šaukšto masės ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Patiekti su mėgstamu padažu ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!