Auksaspalviai kotletai iš grikių su svogūnais ir morkomis

Auksaspalviai kotletai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 5

  • 200 g grikių

  • 1 svogūnas

  • 1 morka

  • 2 kiaušiniai

  • 6 š. krakmolo

  • žiupsnelis druskos

  • žiupsnelis pipirų

  • žiupsnelis mėgstamų prieskonių

Kepimui:

  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Grikius išvirkite, kol suminkštės, nukoškite ir sutrinkite bulvių grūstuve arba pertraukite mėsmale.

  2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki skaidrumo, atskirai tarkuokite morką ir lengvai apkepinkite. Sudėkite daržoves į grikių masę, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei prieskonių, galiausiai suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.

  3. Įkaitintame aliejuje formuokite kotletus iš didelio šaukšto masės ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Patiekti su mėgstamu padažu ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!