INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 5
-
200 g grikių
-
1 svogūnas
-
1 morka
-
2 kiaušiniai
-
6 š. krakmolo
-
žiupsnelis druskos
-
žiupsnelis pipirų
-
žiupsnelis mėgstamų prieskonių
Kepimui:
-
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Grikius išvirkite, kol suminkštės, nukoškite ir sutrinkite bulvių grūstuve arba pertraukite mėsmale.
-
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki skaidrumo, atskirai tarkuokite morką ir lengvai apkepinkite. Sudėkite daržoves į grikių masę, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei prieskonių, galiausiai suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
-
Įkaitintame aliejuje formuokite kotletus iš didelio šaukšto masės ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Patiekti su mėgstamu padažu ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!