INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Tešlai:
-
3 stiklinės miltų (apytiksliai)
-
1 stiklinė vandens
-
1 kiaušinis
Padažui:
-
200 g šoninės
-
2 šaukštai grietinės
-
Šiek tiek sviesto
-
Svogūnų laiškų
-
Krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Kiaušinį lengvai išplakite, įpilkite vandenį, šiek tiek druskos ir sumaišykite su dviem stiklinėmis miltų. Miltus berkite po truputį, kol gausite vientisą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
-
Tešlą padalykite į tris dalis, kiekvieną iškočiokite iki 4–5 mm storio. Lakštus supjaustykite rombais ar kvadratėliais. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 7 minutes, kol iškils į paviršių.
-
Padažui smulkiai supjaustykite šoninę ir apkepkite. Tuomet dėkite sviesto, smulkintų svogūnų laiškų ir krapų, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirų. Įpilkite šaukštą vandens, kuriame virė skryliai, įdėkite grietinės ir viską išmaišykite.