Naminiai skryliai su gardžiu šoninės ir grietinės padažu – nebrangiai ir sotiems pietums

Naminiai skryliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 3

Tešlai:

  • 3 stiklinės miltų (apytiksliai)

  • 1 stiklinė vandens

  • 1 kiaušinis

Padažui:

  • 200 g šoninės

  • 2 šaukštai grietinės

  • Šiek tiek sviesto

  • Svogūnų laiškų

  • Krapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinį lengvai išplakite, įpilkite vandenį, šiek tiek druskos ir sumaišykite su dviem stiklinėmis miltų. Miltus berkite po truputį, kol gausite vientisą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.

  2. Tešlą padalykite į tris dalis, kiekvieną iškočiokite iki 4–5 mm storio. Lakštus supjaustykite rombais ar kvadratėliais. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 7 minutes, kol iškils į paviršių.

  3. Padažui smulkiai supjaustykite šoninę ir apkepkite. Tuomet dėkite sviesto, smulkintų svogūnų laiškų ir krapų, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirų. Įpilkite šaukštą vandens, kuriame virė skryliai, įdėkite grietinės ir viską išmaišykite.