INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
0,5 kg kiaulienos faršo
-
3 didesnės (arba 4 mažesnės) bulvės
-
1 didelė (arba 2 mažesnės) morka
-
1 kiaušinis
-
1 didelis (arba 2 mažesni) svogūnai
-
1 riekė šviesios forminės duonos
-
Šlakelis pieno
-
1 papildomas svogūnas
-
2 šaukštai grietinės
-
Prieskoniai maltai mėsai – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
-
Žolelių mišinio – pagal skonį
-
Druskos – pagal skonį
-
Vandens – tiek, kiek reikės troškinimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
-
Į dubenį sudėkite faršą.
-
Vieną svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, pipirus ir žoleles.
-
Duoną pamirkykite piene, nupjaukite plutelę, o minkštimą sudėkite į faršą. Kruopščiai išminkykite masę.
-
Suformuokite norimo dydžio kotletus.
-
Apkeptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir apkepkite iš abiejų pusių.
-
Bulves supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite stambia tarka, likusį svogūną susmulkinkite.
-
Į puodą sluoksniais dėkite bulves, morkas, svogūnus ir kotletus. Užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų, įberkite druskos ir troškinkite apie 15–20 minučių.
-
Troškinimo pabaigoje įmaišykite grietinę.