Minkšti troškinti kotletai su bulvėmis – kaip pas mamą

Minkšti troškinti kotletai su bulvėmis

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 0,5 kg kiaulienos faršo

  • 3 didesnės (arba 4 mažesnės) bulvės

  • 1 didelė (arba 2 mažesnės) morka

  • 1 kiaušinis

  • 1 didelis (arba 2 mažesni) svogūnai

  • 1 riekė šviesios forminės duonos

  • Šlakelis pieno

  • 1 papildomas svogūnas

  • 2 šaukštai grietinės

  • Prieskoniai maltai mėsai – pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

  • Žolelių mišinio – pagal skonį

  • Druskos – pagal skonį

  • Vandens – tiek, kiek reikės troškinimui

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min

  1. Į dubenį sudėkite faršą.

  2. Vieną svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, pipirus ir žoleles.

  3. Duoną pamirkykite piene, nupjaukite plutelę, o minkštimą sudėkite į faršą. Kruopščiai išminkykite masę.

  4. Suformuokite norimo dydžio kotletus.

  5. Apkeptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir apkepkite iš abiejų pusių.

  6. Bulves supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite stambia tarka, likusį svogūną susmulkinkite.

  7. Į puodą sluoksniais dėkite bulves, morkas, svogūnus ir kotletus. Užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų, įberkite druskos ir troškinkite apie 15–20 minučių.

  8. Troškinimo pabaigoje įmaišykite grietinę.