INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
2 vištienos krūtinėlės
-
1 didelė morka (arba 2 mažesnės)
-
1 svogūnas
-
3 šaukštai grietinės
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
1 šaukštas kvietinių miltų
-
Druska – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
-
Aliejaus – tiek, kiek reikia kepimui
-
Vandens – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
-
Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Morkas – griežinėliais (arba sutarkuokite), svogūną – smulkiai.
-
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite vištieną. Kepkite, kol ji pradės lengvai apskrusti, tada dėkite morkas ir svogūnus, pagardinkite druska. Kepkite apie 5 minutes.
-
Į tą pačią keptuvę įberkite miltus, įmaišykite grietinę, pomidorų padažą, įpilkite šlakelį vandens. Viską greitai ir kruopščiai išmaišykite.
-
Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis dar 7–10 minučių, kol mėsa bus visiškai minkšta.
-
Puikiai dera su virtais ryžiais ar bulvių koše. Skanaus!
Patarimas:
Jei norite intensyvesnio skonio – troškinimo metu galite įmaišyti šlakelį sojos padažo arba žiupsnį džiovintų žolelių.