Sultingi kiaulienos kepsniai su pievagrybiais ir špinatais krienų grietinėlės padaže

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

• 500 g kiaulienos nugarinės
• 250 g pievagrybių
• 180 ml vandens arba sultinio
• 100 ml 30 % grietinėlės
• 50 g sviesto
• sauja špinatų (nebūtina)
• 2 v. š. krienų
• 1 v. š. kvietinių miltų
• 1 a. š. džiovinto raudonėlio
• alyvuogių aliejaus kepimui
• druskos pagal skonį
• maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas

Trukmė: apie 20 min.

  1. Nugarinę pjaustykite ~1,5 cm storio riekelėmis (jei dar nepjaustyta). Kiekvieną gabalėlį apibarstykite druska, pipirais ir raudonėliu, pritrinkite prieskonius.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų; kepsnius kepkite po 5–7 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Išimkite į lėkštę, uždenkite, kad neatvėstų.

  3. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Į tą pačią keptuvę dėkite 25 g sviesto, ištirpinkite, suberkite grybus ir kepkite maišydami, kol jie suminkštės ir išleis skystį.

  4. Sudėkite likusį sviestą, leiskite jam ištirpti, tuomet apibarstykite miltais ir greitai išmaišykite, kad neliktų sauso miltų pėdsako; pakaitinkite apie pusę minutės.

  5. Plakdami supilkite vandenį (ar sultinį), sudėkite krienus ir virkite apie 2 min., kol padažas pradės tirštėti. Įmaišykite grietinėlę, sudėkite špinatus ir palaukite, kol jie subliukš.

  6. Grąžinkite kepsnius į keptuvę, dar minutę kitą patroškinkite, kad mėsa susijungtų su kremišku padažu ir pastarasis lengvai sutirštėtų. Patiekite iškart – tiks ryžiai, bulvių košė ar šviežios daržovės. Skanaus!