Kreminė vištiena su morkomis ir švelniu grietinėlės padažu

Kreminė vištiena su morkomis

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

• 600 g vištienos (iškeptos; tinka ir žalia filė – žr. patarimus)
• 4 vidutinės morkos
• 250 ml 30 % riebumo grietinėlės
• 150 ml vištienos ar daržovių sultinio
• 1 svogūnas
• 1 v. š. miltų
• 1 v. š. sviesto
• druskos pagal skonį
• juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas

Trukmė: apie 30 min.

  1. Vištieną atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. (Jei naudosite žalią filė, patarimų rasite žemiau.)

  2. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite smulkintą svogūną. Morkas burokine tarka sutarkuokite tiesiai į keptuvę; maišydami kepkite ~5 min., kol daržovės suminkštės.

  3. Įpilkite sultinio, uždenkite ir troškinkite, kol morkos taps visiškai minkštos.

  4. Sudėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite druska bei pipirais. Pabarstykite miltus ir greitai išmaišykite, tuomet lėtai supilkite grietinėlę.

  5. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės ir tolygiai apgaubs mėsą. Patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Patarimai

• Jei naudojate žalią vištienos filė ar šlaunelių mėsą, pirmiausia ją pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir apkepkite svieste ar aliejuje iki apskrudimo. Išimkite, o toje pačioje keptuvėje ruoškite daržoves; vėliau grąžinkite vištieną į padažą.
• Padažo tirštumą lengvai pakoreguosite: per tirštai – įpilkite šlakelį sultinio, per skystai – dar žiupsnis miltų.