Greitas tajų vištienos karis su daržovėmis

Greitas tajų vištienos karis su daržovėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 400 g vištienos filė

  • 400 ml kokosų pieno („Santa Maria“ ar kito)

  • ½ brokolio galvutės

  • 1 morka

  • ½ raudonos paprikos

  • ½ geltonos paprikos

  • 1 žalioji citrina (laimas)

  • 2 šaukštai raudonos kario pastos (arba pagal skonį kario prieskonių)

  • ~2 cm šviežio imbiero

  • 2 česnako skiltelės

  • Truputis kokosų aliejaus

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis pipirų

Patiekiant

  • Virti ryžiai

  • Šviežia kalendra

  • Aitriosios paprikos griežinėliai

  • Sezamo sėklos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Keptuvėje įkaitinkite trupinį kokosų aliejaus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištieną ir apkepkite, kol apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.

  2. Pridėkite smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką, įmaišykite kario pastą. Kepkite dar minutę, kad paskleistų aromatą.

  3. Suberkite juostelėmis pjaustytas paprikas, morką ir mažais žiedynais suskirstytą brokolį. Kepkite maždaug 2 min., vis pamaišydami.

  4. Užpilkite kokosų pieną, įspauskite pusės laimo sultis. Kaitinkite dar minutėlę, kol viskas lengvai užvirs ir skoniai susilieja.

  5. Karį patiekite su virtais ryžiais. Ant viršaus užbarstykite kalendros, aitriosios paprikos griežinėlių ir sezamo sėklų, šalia patiekite laimo skiltelių.

Patarimai:

  • Vištieną galite pakeisti kita mėgstama mėsa, tofu arba avinžirniais, jei norisi vegetariško patiekalo.

  • Kario aštrumą reguliuokite kario pastos kiekiu ir papildomais čili pipirais.